Logo
 Spausdinti šį puslapį

Klaipėdos kriminalistai su įkalčiais sulaikė 10 asmenų, įtartų narkotinių medžiagų disponavimu

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos AVPK nuotr. Klaipėdos AVPK nuotr.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Plungės rajono policijos komisariato (Plungės rajono PK) pareigūnai, bendradarbiaudami su Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdyba (KPONTV), atliko didelės apimties ikiteisminį tyrimą dėl narkotinių (psichotropinių) medžiagų platinimo Klaipėdos apskrityje.

 

2020 m. spalio–2021 m. kovo mėnesiais Plungės rajono PK ir KPONTV pareigūnai, surinkę duomenų apie Klaipėdos apskrityje kvaišalus platinusius asmenis, per kelis etapus atliko policijos operacijas ir su įkalčiais sulaikė iš viso dešimt įtariamųjų.

Pabaigus ikiteisminius tyrimus, įtarimai dėl kvaišalų platinimo pareikšti keturiems asmenims. Šeši asmenys įtariami neteisėtai disponavę narkotikais be tikslo juos platinti, tyrimas trijų iš jų atžvilgiu užbaigtas supaprastinto proceso tvarka.

Dar 2020 m. spalio mėn. Plungėje, J. Tumo-Vaižganto g., sulaikytas 23 m. Plungės gyventojas, kuomet jis įtariama pardavė kanapių bendraamžiui vietos gyventojui. Tąkart atliktų kratų metu tuo metu neteisto, 23 m. vaikino automobilyje ir gyvenamojoje vietoje rasta beveik 100 g platinimui paruoštų kanapių bei keletas maišelių su haliucinogeniniais grybais.

Tęsiant tyrimo veiksmus, 2020 m. gruodžio mėn. Plungėje sulaikytas 35 m. Plungės rajono gyventojas, kuomet pastarasis įtariama pardavė 7 tabletes su psichotropine medžiaga – MDMA vienam 26 m. ir dviem 24 m. Plungės rajono gyventojams. Kratos šio, anksčiau už fizinio skausmo sukėlimą ar nežymų sveikatos sutrikdymą teisto, vienoje iš Plungės bendrovių dirbančio, 35 m. vyriškio gyvenamojoje vietoje metu rasta apie 90 g kanapių, amfetamino bei dvejos trintuvės.

2021 m. sausio mėn. teisėsaugininkai, nustatę, kad jau minėtas 23 m. plungiškis galimai nemetė savo amato, persikėlė gyventi į Kretingą bei toliau vykdė nusikalstamą veiką, atliko kratas šio asmens automobilyje ir gyvenamosiose vietose (Kretingoje ir Skuodo r.). Jų metu pareigūnai rado apie 3 g kanapių, svarstykles, pistoletą, šovinį bei kastetą.

Gavę duomenų, kad ankščiau nurodytas 23 m. vaikinas narkotines medžiagas įgyja iš 20 m. Kretingos gyventojo, 2021 m. vasario mėn. Kretingoje, Melioratorių g., policijos pareigūnai pastarąjį sulaikė. Pas šį, anksčiau už vagystes teistą, vienoje uždarojoje bendrovėje dirbantį, vaikiną rasta kanapių ir elektroninės svarstyklės su narkotinių medžiagų pėdsakais.

Tolesnio tyrimo metu 2021 m. kovo mėn. Gargžduose sulaikytas 30 m. Klaipėdos rajono gyventojas, kuris dieną prieš tai įtariama pardavė kanapių 29 m. klaipėdiečiui. Anksčiau neteisto, 30 m. gargždiškio, dirbančio vienoje iš Klaipėdos bendrovių, kratos gyvenamojoje vietoje metu, pasitelkus policijos tarnybinį šunį Mėtą, rasta apie 50 g kanapių, virš 20 g amfetamino bei elektroninės svarstyklės.

Šeši įtariamieji buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę, vėliau pastariesiems bei kitiems įtariamiesiems paskirtos švelnesnės kardomosios priemonės. Beje, minėtas 23 m. jaunuolis šiais metais nuteistas už anksčiau įvykdytus nusikaltimus ir nuo birželio mėn. atlieka 2 m. laisvės atėmimo bausmę pataisos namuose.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir jam vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūra.

Už neteisėtą disponavimą šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis baudžiama areštu arba laisvės atėmimu iki 5 metų.

Už narkotinių (psichotropinių) medžiagų platinimą numatytas laisvės atėmimas nuo 2 iki 8 metų.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,