Logo
 Spausdinti šį puslapį

Valdančioji dauguma susitarė dėl darbų programos: daugiafunkcio sporto centro vieta gali keistis

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Daugiafunkcio centro projektas Dariaus ir Girėno g. vėl bus ištrauktas į dienos šviesą. Esą gavus abiejų projektų rangos darbų kainas, planuojama teikti siūlymą apsispręsti Klaipėdos rajono savivaldybės tarybai. Projekto rengėjų ir asociatyvi nuotr. Daugiafunkcio centro projektas Dariaus ir Girėno g. vėl bus ištrauktas į dienos šviesą. Esą gavus abiejų projektų rangos darbų kainas, planuojama teikti siūlymą apsispręsti Klaipėdos rajono savivaldybės tarybai. Projekto rengėjų ir asociatyvi nuotr.

Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos valdančioji dauguma, sudaryta iš Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, LR Liberalų sąjūdžio, Lietuvos socialdemokratų partijos ir Lietuvos socialdemokratų darbo partijos, jau pasirašydama Koalicijos sutartį dar balandžio mėnesį pabrėžė, kad bus siekiama vykdomų ir suplanuotų vykdyti darbų tęstinumo. Vieningai susitarta dėl pagrindinių darbų programos gairių bei prioritetinių Klaipėdos rajono objektų įgyvendinimo.

 

Bendru sutarimu pagrindinį dėmesį nutarta skirti prioritetinių projektų eilės sudarymui, kultūros įstaigų pertvarkai, užmokesčių už neformalųjį ugdymą analizei ir tvirtinimui. Taip pat sutarta vietų privačiuose darželiuose finansavimą didinti ne daugiau nei iki 250 eurų per mėnesį vaikui bei sudaryti ilgalaikę švietimo ir sveikatos kokybės gerinimo programą.

Jau seniai rajono gyventojai laukia daugiafunkcio centro Gargžduose. Valdančioji dauguma sutarė skelbti pirkimus dviejų projektų rangos darbams – sporto centro Dariaus ir Girėno gatvėje įgyvendinimui ir baseino su krepšinio salėmis Kvietinių g. prie Gargždų stadiono, o gavus abiejų projektų rangos darbų kainas, teikti siūlymą apsispręsti Klaipėdos rajono savivaldybės tarybai su abiejų projektų kainomis ir kita svarbia informacija.

Kaip prioritetiniai projektai numatyti Sendvario daugiafunkcio centro projekto įgyvendinimas, Gargždų kultūros centro rekonstrukcija, Savivaldybės pastato remontas, Gargždų stoties statyba, Gargždų parko rekonstrukcija, darželio Gargžduose projektavimas ir statyba, Priekulės senamiesčio paveldo pastatų renovacijos projektų parengimas.

Susitarta didelį dėmesį skirti susisiekimo infrastruktūrai. Numatyta įgyvendinti šiuos projektus: Klaipėdos, Kvietinių, Žemaitės, J. Janonio g.; Melioratorių ir Kastyčio g.; Rasos, Lyros ir Volungės g.; Gedimino, Palangos, Žibučių, Saulažolių, Gargždupio g. kvartalų Gargžduose bei Danės g. Trušelių k. tvarkymą ir įrengimą.

Be abejonės, seniūnijose bus vykdomi darbai, numatyti Ilgalaikiame susisiekimo infrastruktūros objektų vystymo plane iki 2025 m., įrengiami autobusų laukimo peronai ir paviljonai, tvarkomos švietimo įstaigos, viešosios erdvės ir kiti objektai.

Dėmesys skiriamas ir švietimo, socialinių, kultūros, sveikatos paslaugų, aplinkos kokybei gerinti ir apsaugos priemonėms, sporto ir laisvalaikio infrastruktūros ir užimtumo plėtrai. Susitarimu siekiama ne tik įvertinti ir motyvuoti šias paslaugas teikiančius darbuotojus, bet į rajoną pritraukti naujų specialistų. Taigi dėmesys skiriamas ne tik gaunantiesiems paslaugas, bet ir jas teikiantiesiems.

Pagrindinis siekis – kad Klaipėdos rajonas būtų tiek patogus gyventi, tiek čia dirbti bei atvykti ilsėtis.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,