Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gargždų miesto gimtadienis džiugino renginių įvairove: kinetinės skulptūros dar pasiliks (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Simos Ulvikienės nuotr. Simos Ulvikienės nuotr.

Savaitgalį Gargždai šventė 768-ąjį gimtadienį – net dvi dienas miesto gyventojai bei svečiai buvo kviečiami susipažinti su keturių vandenų krašto stebuklais bei atrasti savąjį.

 

Šventė – pavykusi

Gargždų kultūros centro direktorė Vaida Skuodienė atviravo, kad organizatoriai itin džiaugiasi praėjusia, didelį būrį žiūrovų sutraukusia švente: „Šiais metais komanda susistygavo. Daug dirbome prieš renginį – išskirsčiau darbus detaliai ir kiekvienas savo užduotį atliko šimtu procentu, visiškai atsidavę.“

V. Skuodienė pasidžiaugė, kad ir su policija šventinį savaitgalį dirbta sėkmingai – pavyko užtikrinti ekstremaliosios situacijos metu galiojančius reikalavimus dėl higienos ir atstumų išlaikymų: „Matyt išmokome dirbti tokiomis sąlygomis, o ir žmonės patys yra sąmoningesni.“

Direktorė atskleidė, kad Gargždus per gimtadienį papuošusios kinetinės vėjo skulptūros mieste dar liks bent iki ketvirtadienio.

„Jas šiandien norėjo išvežti, bet išprašiau, kad dar paliktų žmonėms pasidžiaugti, nes veikė tik viena – prie Kultūros centro, kitos buvo net neįjungtos. Mano darbuotojai šiandien tvarko, kad jos veiktų normaliai – suktųsi visos trys“, – informavo V. Skuodienė.

Pasak pašnekovės, Gargždų kultūros centro režisierius Vaidas Kvedaras jau turi minčių ne tik kitų metų, bet ir artėjančiam jubiliejinių metų gimtadienio renginiui.

„Jubiliejiniais metais vėl planuojame driokstelėti – renginiai truks kelias dienas“, – kalbėjo V. Skuodienė.

 

Pramogų netrūko

Tradiciškai miesto šventės pradžią penktadienį 12 valandą paskelbė Gargždų vėliavos pakėlimas, lydimas galingo motociklų gausmo – į „Ryterna modul Mototourism rally 2021“ išlydėtos 6 motociklininkų komandos, oficialiai atstovavusios Klaipėdos rajonui intelektualioje kelionėje po Lietuvą.

Vakare Gargždų kultūros centro salėje pristatyta teatrinė kompozicija-performansas „Laiškai Mačerniui“, skirta V. Mačernio asmenybei ir kūrybai atskleisti. Ją į švenčiančius Gargždus atvežė kaimynai iš uostamiesčio – Lietuvos kino ir teatro aktorius, režisierius, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Klaipėdos fakulteto Teatro katedros profesorius Valentinas Masalskis su savo studentais, jaunaisiais aktoriais.

Pagrindinę šventės dieną – šeštadienį – pramogų netrūko nei mažiesiems, nei suaugusiems. Minijos slėnyje įsikūrė šventinė mugė, atrakcionai vaikams, pasirodymais džiugino Šakių cirko studija „Šypsena“.

VšĮ „Revilita“ vykdė socialinę iniciatyvą „Kavos galia“ – kvietė pasivaišinti kava už auką, kuri bus skirta neįgaliųjų svajonei – kavos automobiliui įsigyti.

Miesto parke buvo galima apžiūrėti išskirtinių automobilių parodą, stebėti Lietuvos breiko čempionatą. Sporto entuziastai būrėsi centriniame miesto stadione, kur vyko Klaipėdos rajono seniūnijų vasaros žaidynės, „Bangos“ varžybos. Minijos slėnyje šventės dalyviams surengta sveikatingumo treniruotė. Vyko ir NKL tritaškių ir 3 prieš 3 krepšinio, teniso, diskgolfo, bėgimo, vaikų dviratukų varžybos.

Automobilių entuziastai turėjo galimybę stebėti antrą kartą mieste vykusias legalias gatvės lenktynes.

 

Apdovanoti abiturientai. Simos Ukvikienės nuotr.

 

Įteikti apdovanojimai

Šeštadienį Gargždų Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje iškilmingos ceremonijos metu gargždiškiui, ilgamečiam pedagogui, miesto istorijos metraštininkui ir žinovui Edvardui Cirtautui oficialiai suteiktas Gargždų miesto Garbės piliečio vardas.

Šventės metu Minijos slėnyje apdovanoti ir valstybiniuose brandos egzaminuose aukščiausius 100 balų įvertinimus gavę abiturientai. Šiemet jų – devyni. Tai – 2 šimtukus surinkęs Antanas Butkus ir po 1 šimtuko įvertinimą pelnę Aivaras Armalis, Ignas Kaselis, Valdonė Pakamorytė, Greta Rudgalvytė, Marija Stalmokaitė, Laurynas Šliuoža, Marija Šliuožaitė ir Gertrūda Žemgulytė.

Padėkos raštai ir dovanos įteikti ir mokyklą su pagyrimu baigusiems Samantai Stankutei, Hariui Ubartui ir Antanui Butkui.

„Tikiuosi, kad jums, kaip ir man, čia yra vakaro kulminacija, nes kuo, jei ne šiais jaunais žmonėmis tikėti, galvoti apie juos, ir tikėtis, kad jie grįš į Gargždus. Bažnyčioje įteikėme garbės piliečio regalijas ir visi pamatėme, kad toje knygoje – dar nemažai vietos, dar daug pavardžių galima įrašyti, tad labai tikiuosi, kad kas nors iš šių jaunų žmonių po keleto metų bus įrašyti į mūsų miesto garbės piliečių knygą“, – sveikindamas abiturientus kalbėjo Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Savivaldybė abiturientus apdovanojo pinigine premija – už kiekvieną gautą šimtuką – po 100 Eur.

Antanas Butkus abiturientų vardu dėkojo Gargždų „Vaivorykštės“ bendruomenei, Savivaldybei už sveikinimus ir Gargždams.

Jaunuosius talentus sveikino ir aktyvaus socialinio verslo atstovai – UAB SBA „Inno Line“.

Vakare, kaip įprasta, Minijos slėnyje susirinkusiuosius džiugino koncertas. Muzikinę programą atliko Gargždų kultūros centro vokalo studija „RiverVoices“, Egidijus Sipavičius, Justinas Jarutis. Dangų nušvietė įspūdingi fejerverkai.

 

Direktorės padėka – noriai prisidėjusiems rėmėjams

Kultūros centro vadovė šįmet džiaugėsi rėmėjų indėliu į šventės renginius – įvairios įmonės skyrė 10 tūkst. Eur.

„Esu dėkinga rėmėjams, reta įmonė, į kurią kreipiausi atsakė neigiamai, džiaugiuosi tuo be galo, o rėmėjai šventės jau taip pat tampa tradiciniais“, – sakė V. Skuodienė, pridūrusi, kad šventė iš viso atsiėjo 32 tūkst., iš kurių 22 tūkst. skyrė Savivaldybė.

Direktorė dėkojo ir partneriams – Sporto centrui ir direktoriui Vaidui Liutikui, Klaipėdos sportinių automobilių klubui ir vadovui Tadui Šimkui už jau tradicinėmis tampančių legalių lenktynių organizavimą, Jono Lankučio bibliotekai ir l. e. direktorės pareigas Dianai Ciparienei už nepaprastai gražų performansą „Laiškai Mačerniui“.

„Ačiū tariu Klaipėdos rajono policijos komisariatui bei Viešajam skyriui už puikų darbą saugant šventės prieigas, Gargždų miesto seniūnijai ir seniūnei Indrei Žiedienei bei jos komandai už visokeriopą pagalbą ruošiantis šventei. Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centrui, kartu įgyvendintas puikus respublikinis breiko čempionatas, kuris pritraukė į Gargždus daug jaunimo. Breiko čempionatą planuojame daryti tradiciniu miesto šventėje. Dėkoju nuolatiniams informaciniams rėmėjams „Bangai“ ir „Mano Gargždams“. Žinoma, didžiulis ačiū Klaipėdos rajono savivaldybei už skirtą pinigų sumą, su kuria įmanoma parengti gražią, įdomią ir inovatyvią šventę, – dėkojo V. Skuodienė. – Labiausiai dėkinga esu savo komandai – Gargždų kultūros centro žmonėms: Vaidui, Kristinai, Egidijui, Indrei, Rasai, Mildai, Astai, Sigitai, Jonui, Rimantui, Ritai, Linai, Irenai, Laimai, Violetai, žodžiu, visai nerealiai, kultūrai atsidavusiai komandai.“

Didieji šventės rėmėjai: UAB „Splius“, UAB „Mars Lietuva“. Rėmėjai: UAB „Neo Group“, UAB „Arlanga“, UAB „Simuva“, UAB „Šlakis“, „Hop hop“ batutai, Ortopedijos centras, UAB „Dantora“, UAB „Drusvalas“, UAB „Trevena“, UAB „Nordic“, UAB „Mida“, UAB „Aldasta“, UAB „Pzu Lietuva“.

 

Šventinio koncerto akimirkos – Simos Ulvikienės nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,