Logo
 Spausdinti šį puslapį

Galimybių paso neturintys žmonės maistą išsinešti atsiims atskirose restoranų ir kavinių patalpose

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pexels nuotr. Asociatyvi Pexels nuotr.

Nuo šiol galimybių paso neturintys žmonės, nuotoliniu būdu užsisakę maistą išsinešti, turės jį atsiimti tam paskirtoje vietoje, atskirtoje nuo patalpų, kuriose aptarnaujami klientai, turintys galimybių pasą. Tuo siekiama valdyti galimybių pasą turinčių ir neturinčių žmonių srautus.

 

Šis reikalavimas galioja ne visoms viešojo maitinimo įstaigoms, o tik toms, kurios pasirinko dirbti su Galimybių pasu. Tad nuo šiol su Galimybių pasu dirbančios viešojo maitinimo įstaigos, įrengtose patalpose ar vietose, atskirtose nuo patalpų, kuriose aptarnaujami klientai, turintys Galimybių pasą, galės priimti ir Galimybių paso neturinčius žmones, atėjusius atsiimti jiems pagaminto maisto.

 

Šis sprendimas įsigalioja nuo rytojaus, rugsėjo 4 dienos.

Sveikatos apsaugos ministerija primena, kad galimybių pasą galima atsisiųsti apsilankius puslapyje www.gpasas.lt ir patvirtinus savo tapatybę elektroninėmis priemonėmis (e. parašu arba e. bankininkyste).

Nemokamai gauti atspausdintą galimybių pasą galima Registrų centro, „Sodros" ir Lietuvos pašto skyriuose, taip pat daugelyje šalies vaistinių.

Šalies vaistinės prie šios iniciatyvos jungiasi savanoriškai, todėl norint sužinoti, kuriose vaistinėse galima atsiimti galimybių pasą, reikėtų ieškoti ženklo „Atsiimk galimybių pasą čia". Per vakar dieną vien vaistinėse galimybių pasą atsiėmė beveik 15 tūkst. gyventojų.

Galimybių pasas suteikiamas, jeigu asmuo yra pasiskiepijęs nuo COVID-19 ligos, yra persirgęs COVID-19 liga, turi neigiamą mokamą PGR tyrimo rezultatą ar yra pasidarę serologinį antikūnų tyrimą ir turi pakankamai antikūnų. Galimybių pasą reikalinga atnaujinti kas 60 dienų.

Vietoj galimybių paso taip pat tinka ir kiti galiojantys dokumentai, įrodantys vakcinacijos, persirgimo, atlikto PGR tyrimo neigiamo rezultato, antikūnų tyrimo teigiamo rezultato faktą.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,