Logo
 Spausdinti šį puslapį

Jubiliejinėje DofE programos ceremonijoje – ir „Vaivorykštės“ gimnazistės

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Šiais mokslo metais bronzos ženkleliai ir tarptautiniai sertifikatai įteikti 6 gimnazistėms. Dalyvių nuotr. Šiais mokslo metais bronzos ženkleliai ir tarptautiniai sertifikatai įteikti 6 gimnazistėms. Dalyvių nuotr.

Rugpjūčio 23 ir 24 dienomis Vilniaus universiteto botanikos sode vyko „The Duke of Edinburgh's International Award” (DofE) programos apdovanojimų ceremonija, kurioje dalyvavo ir „Vaivorykštės“ gimnazistės.

 

Šventė subūrė visus programos dalyvius, jų mokytojus, savanorius ir kitus programą palaikančius žmones iš įvairių Lietuvos miestų ir miestelių. Per dvi dienas 300 jaunų žmonių iš visos Lietuvos buvo apdovanoti aukso, sidabro ir bronzos lygio ženkleliais ir tarptautiniais sertifikatais. DofE apdovanojimus įteikė Švietimo, mokslo ir sporto viceministrai Ramūnas Skaudžius ir Agnė Kudarauskienė, Jungtinės Karalystės gynybos atašė Steve Gleisinger ir Britų pramonės ir prekybos rūmų steigėjas Lietuvoje, Karalienės Elžbietos II apdovanotas Britų imperijos ordinu, Chris Butler.

Šiais mokslo metais bronzos ženkleliai ir tarptautiniai sertifikatai įteikti 6 gimnazistėms – Austėjai Srėbaliūtei, Augustei Drevinskaitei, Izabelei Kurpeikytei, Ievai Rankelytei, Bernadetai Jasaitei, Augustai Kairytei. Merginos daugiau nei po 52 val. savanoriavo, sportavo, mokėsi naujų dalykų, tobulino savo talentus, įveikė 2 dienų žygio su nakvyne gamtoje iššūkį. Žygiui šiemet buvo pasirinktos Endriejavo miestelio apylinkės.

DofE programos esmė – įveikti asmeninius iššūkius, kurie suteiktų 14–24 metų jaunimui praktinių gyvenimiškų įgūdžių, ugdytų drąsią, atsakingą ir visapusišką asmenybę, prisidedančią prie visuomenės gerovės. Dalyvavimas programoje jaunuolius skatina ugdytis socialines-emocines kompetencijas, pažinti save, išlikti fiziškai aktyviems, įgyti karjeros planavimo įgūdžių ir už tai gauti tarptautinį įvertinimą.

Šiuo metu DofE programoje dalyvauja 1,3 mln. jaunų žmonių iš daugiau nei 130 pasaulio šalių. Lietuvoje programa įgyvendinama nuo 2006 m., tad šiemet švenčia 15 metų gimtadienį. Programoje dalyvauja 97 Lietuvos mokyklos ir daugiau nei 2000 dalyvių, jiems veiklose padeda apie 300 mokytojų. Nuo 2021 m. programą koordinuoja Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras. Programą remia Švietimo, mokslo ir sporto ministerija. Programos draugai – Jungtinės Karalystės ambasada ir Vilniaus universiteto botanikos sodas.

 

Dalyvių nuotr.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,