Logo
 Spausdinti šį puslapį

Karaliaus Mindaugo kvartalo statybos Gargžduose: dygsta ketvirtasis daugiaaukštis, planuose – dar 9-i

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Kvartalo plėtra. Projekto rengėjų vizualizacija Kvartalo plėtra. Projekto rengėjų vizualizacija

Karaliaus Mindaugo kvartale Gargžduose UAB „Aldasta“ jau užbaigė 3-is septynaukščius namus, pradėtos ir ketvirtojo statybos. Įmonės vadovas Algimantas Daugėla portalui mano-gargzdai.lt patvirtino, kad visi butai anksčiau statytuose pastatuose jau parduoti, o neseniai pradėtame statyti daugiabutyje, kurį tikimasi pabaigti kitų metų birželio mėnesį, jau rezervuota du trečdaliai jų. Baigiami projektuoti ir dar 4-i penkiaaukščiai namai šiame kvartale, rugsėjo 15 d. vyks ir statybos projekto projektinių pasiūlymų viešinimas.

 

Stebimas poreikis

„Bus 4-i penkiaaukščiai su komercinėmis patalpomis, o su kitu statybos leidimu – dar 5-i. Iš viso 9 daugiaaukščiai planuojami“, – kvartalo plėtros viziją atskleidė statybos įmonės vadovas.

Pasiteiravus, ar vystymo ir statybų nestabdo augančios statybinių medžiagų kainos, verslininkas atviravo, kad pirmiausia yra stebimas poreikis, kuris egzistuoja: „Kainos butų vis tiek mažesnės, negu Klaipėdoje“.

Šiame kvartale šiuo metu pastatyti 3 septynių aukštų A energetinio naudingumo klasės namai, kiekviename jų – 35 butai.

Vystytojas siūlo rinktis 2–4 kambarių (nuo 45 iki 71 kv. metrų ploto) funkcionalaus išplanavimo butus su balkonais, lodžijomis ir erdviomis net iki 100 kv. m terasomis.

A. Daugėla sakė, kad naujai statomame septynaukštyje vieno kv. m ploto kaina siekia 1300 Eur, kai tuo tarpu anksčiau statytuose namuose svyravo nuo 1100–1150 Eur už kv. m.

Prie naujų daugiabučių planuojama pastatyti ir naują vaikų žaidimų aikštelę, esą pastaroji jau nupirkta, tik gyventojai vis dar neapsisprendžia dėl jos įrengimo vietos.

 

Projektinių pasiūlymų medžiaga

 

Projekto rengėjų vizualizacija

 

Planuojami penkiaaukščiai – su erdvėmis paslaugoms ir prekybai

Arčiau Dariaus ir Girėno g. planuojamame naujų pastatų kvartale (sklype Karaliaus Mindaugo g. 1) projektuojamas uždaras gyvenamųjų namų kvartalas, kurį nuo neužstatytų teritorijų rytuose ir vakaruose planuojama atriboti 5 metrų pločio želdinių juosta, dėstoma projektinių pasiūlymų aiškinamajame rašte.

Šiaurinėje sklypo dalyje planuojamos sporto ir poilsio zonos taip pat numatomos želdinti medžiais, tuo sudarydamos fizinę ir vizualinę ribą nuo neužstatytų teritorijų. Siekiant neužspausti vidaus kiemo erdvių apsispręsta apsiriboti 5 aukštų namais. Planuojama, kad daugiabučiame name bus apie 45–48 butus ir 6 komercinės patalpos.

Aiškinamajame rašte nurodoma, kad daugiabučių pirmuosiuose aukštuose pasažas būtų matomas iš Karaliaus Mindaugo gatvės pusės, kuriame įsikurtų smulkios paslaugos ir prekyba – todėl planuojamos komercinės patalpos su didžiulėmis vitrinomis, 1 aukšto fasadas apdailinamas klinkerio plytelėmis, o virš komercinių patalpų suprojektuotas 1,5 m pločio stogelis. Po namais visu perimetru projektuojami požeminiai garažai automobiliams. Šis sprendimas leidžia sumažinti automobilių vietų skaičių antžeminėse aikštelėse.

Išskirtinį dėmesį žadama skirti ir gyvenamosios aplinkos kūrimui: erdves jungs bendri želdiniai, vaikų žaidimų aikštelės, bendri pėsčiųjų takai. Projektuojamos ir elektrinių automobilių įkrovimo stotelės kiekvienoje automobilių aikštelėje.

Numatomos atskiros zonos poilsio aikštelėms, projektuojamos sporto ir žaidimų erdvės visoms žmonių amžiaus grupėms. Numatyta vieta fontanui ir panašiai gyvenamąsias erdves puošiančiai ir paįvairinančiai įrangai.

Statybos projekto projektinių pasiūlymų viešinimo viešas susirinkimas vyks 2021 m. rugsėjo 15 d. 16 val., Gargždų seniūnijoje, Žemaitės g. 10, Gargždai.

 

Projekto rengėjų vizualizacija

 

Naujos statybos butai Klaipėdoje – SaulesButai.eu

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,