Logo
 Spausdinti šį puslapį

Saugaus elgesio keliuose taisykles mažiesiems primena ir apskrities prevencijos pareigūnai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos AVPK nuotr. Klaipėdos AVPK nuotr.

Rugsėjo 8 d. Klaipėdos apskrities policijos Prevencijos skyriaus pareigūnai lankėsi prie vienos I. Simonaitytės gatvėje esančios mokyklos-darželio.

 

Per prevencinę priemonę pareigūnai vaikus atvežantiems tėveliams priminė, kad mažuosius vežti automobiliuose būtina saugiai – specialiose kėdutėse, prisegtus saugos diržais, kuriuos atsisegti vaikai gali tik tada, kai automobilis visiškai sustoja.

Priminė, kaip saugiai pereiti gatvę, stebėjo, ar važiuojantys dviračiais ir paspirtukais dėvi šalmus ir kitas saugumą ir matomumą gerinančias priemones. Pareigūnai dalijo atšvaitus ir priminė, kad dienos sparčiai trumpėja – tamsa ir rudeninės darganos apsunkina matomumą, todėl dėvėti juos yra būtina. Per priemonę su mažaisiais bendravo, juos linksmino ir policijos bičiulis Amsis.

Siekiant, kad mokslo metų pradžios netemdytų skaudžios eismo nelaimės, ypatingą dėmesį eismo saugumui visą rugsėjį skiria įvairūs Klaipėdos apskrities policijos padaliniai – pirmąją savaitę budėta prie itin judrių ir pavojingų, prie ugdymo įstaigų esančių pėsčiųjų perėjų, prie mokyklų ir darželių nuolat rengiamos priemonės, per kurias tikrinama ar vaikai automobiliuose vežami saugiai, ar važiuojantys dviračiais ir paspirtukais dėvi saugos priemones.

Didelis dėmesys skiriamas ir vairuotojų blaivumui tikrinti, ypač mokyklinių ir maršrutinių autobusų, vežančių vaikus į mokyklas ir iš jų.

Policijos pareigūnai primena, kad ypač rugsėjį, keliuose visiems eismo dalyviams reikia elgtis atidžiau, būti tolerantiškais, saugoti save ir esančius aplink.

Kelių policijos duomenimis, šiemet iki rugsėjo pradžios visoje Klaipėdos apskrityje eismo įvykiuose jau žuvo 10 žmonių, tai yra keturiais mažiau nei pernai. Sužeista – 328, kai pernai tuo pačiu laikotarpiu buvo 351.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,