Logo
 Spausdinti šį puslapį

Praėjusiais metais vidutinis darbo užmokestis augo visose Lietuvos apskrityse

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pexels.com nuotr. Asociatyvi Pexels.com nuotr.

„Versli Lietuva“ analitikų sukurta Savivaldybių duomenų bazė, kurioje pateikiama detali informacija apie ekonominį Lietuvos regionų vystymąsi, buvo atnaujinta ją papildžius 2020 m. duomenimis apie vidutinį neto ir bruto darbo užmokesčius. Ši informacija atskleidžia, jog praėjusiais metais visose Lietuvos apskrityse vidutinis darbo užmokestis augo.

 

Remiantis duomenų bazės duomenimis, darbo užmokestis 2020 metais sparčiausiai augo Šiaulių ir Tauragės apskrityse (po daugiau nei 13 proc.), o lėčiausiai – Alytaus apskrityje (8 proc. per metus). Nepaisant darbo atlyginimo augimo skirtumų, Lietuvoje žemiausias darbo užmokestis išlieka Tauragės apskrityje (1142 eurai per mėnesį), o aukščiausias vidutinis atlyginimas yra Vilniaus apskrityje (1590,6 eurų per mėnesį). Vidutinis mėnesinis bruto darbo užmokestis Lietuvoje 2020 metais siekė 1428,60 eurus, o neto – 913,10 eurų. Tai daugiau nei 10 proc. didesnis darbo užmokestis lyginant su 2019 metų duomenimis: tuomet vidutinis bruto darbo užmokestis Lietuvoje buvo 1296,40 eurai, o neto – 822,10 eurai.

 

Skirtumai tarp Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos miestų mažėja

Analizuojant savivaldybių lygmeniu, aukštesnis nei vidutinis visos šalies darbo užmokestis išlieka trijų didžiųjų Lietuvos miestų savivaldybėse – Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. Vilniaus mieste neto atlyginimas siekia 1643,20 eurus, Kauno mieste – 1466,60 eurus, o Klaipėdos mieste – 1459,50 eurus per mėnesį. Skirtumai tarp šių trijų savivaldybių mažėja.

Nors per praėjusius metus vidutinis atlyginimas augo visose savivaldybėse, augimo tempai labai skiriasi. Lėčiausiai atlyginimai augo Druskininkų savivaldybėje (1 proc.), o sparčiausiai – Kalvarijos ir Kelmės savivaldybėse (po 15 proc.). Savivaldybių rikiuotėje pagal vidutinį mėnesinį atlyginimą per 2020 m. labiausiai nukrito Druskininkų savivaldybės vieta (per 24 vietas – iš 32 į 56 vietą), o labiausiai pakilo Kelmės savivaldybė (per 9 vietas – iš 43 į 34 vietą). Žemiausias vidutinis atlyginimas 2020 m. buvo Zarasų savivaldybėje – čia neto užmokestis siekė 992,90 eurus, o bruto – 666 eurus.

 

Atskleidžia verslumo dinamiką Lietuvoje

„Verslios Lietuvos“ Savivaldybių duomenų bazėje pateikta informacija atskleidžia verslumo dinamiką Lietuvos regionuose. Duomenų bazėje prieinama informacija apie tarptautinės imigracijos ir emigracijos lygį, per metus įregistruotų juridinių asmenų, darbuotojų įmonėse, registruotų bedarbių skaičių bei kitus svarbius ekonominius rodiklius. Ši bazė leidžia stebėti ir analizuoti verslumo pokyčius per savivaldybių ir apskričių verslumo raidą bei palyginti dviejų pasirinktų savivaldybių informaciją su Lietuvos vidurkiu. Duomenų bazėje sukaupti duomenys iš kelių šaltinių: Lietuvos statistikos departamento, Registrų centro, Valstybinės mokesčių inspekcijos bei „Verslios Lietuvos” skaičiavimų. Ši duomenų bazė atvira visiems ir prieinama adresu: http://www.verslilietuva.lt/lt/analitika-3/regionai.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,