Logo
 Spausdinti šį puslapį

Pasaulinei turizmo dienai – Šv. Jokūbo kelio Vakarų Lietuvoje atkarpos Priekulė–Vanagai–Švėkšna atidarymas

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Piligrimu kelias Alytaus rajone. Dovilės Balčiūnaitės nuotr. Piligrimu kelias Alytaus rajone. Dovilės Balčiūnaitės nuotr.

Rugsėjo 27 d. visame pasaulyje yra minima turizmo diena. „Turizmas – pokyčių ir augimo veiksnys“ – tokia šiemet yra Pasaulinės turizmo dienos tema. Minint šią dieną, Klaipėdos rajono turizmo informacijos centras rugsėjo 25 d. kviečia visus į Šv. Jokūbo kelio Vakarų Lietuvoje vienos iš jau suženklintų atkarpų Priekulė–Vanagai–Švėkšna atidarymą.

 

2021 metai visame pasaulyje paskelbti Šv. Jokūbo metais, tad Klaipėdos rajono turizmo informacijos centras bendradarbiaudamas su Vakarų Lietuvos savivaldybių turizmo informaciniais centrais vykdo Lietuvos Kultūros tarybos finansuojamą projektą „Šv. Jokūbo kelias Vakarų Lietuvoje“.

Projektas tik įsibėgėja. Jo metu, bendradarbiaujant su vietos ir tikinčiųjų bendruomenėmis, apgyvendinimo ir maitinimo įstaigomis, seniūnijomis, bus suformuotas ir paženklintas kultūrinis, pažintinis piligriminis Šv. Jokūbo kelias per 10 Vakarų Lietuvos savivaldybių, t. y., Klaipėdos r. Klaipėdos m., Palangos m., Kretingos r., Plungės r., Telšių r., Šilutės r., Šilalės r., Tauragės r. ir Jurbarko r. Kelias įsilies į bendrą Europos Šv. Jokūbo kelio tinklą, vedantį į Ispaniją.

Šv. Jokūbo kelias – tai per Lietuvą besidriekiantis tarptautinis, pažintinis, kultūrinis, piligriminis kelias, skirtas tiek savarankiškam, tiek organizuotam keliavimui pėsčiomis arba dviračiais. Šis piligriminis kelias, einantis per Lietuvą, jungiasi su bendru Europos Šv. Jokūbo kelio tinklu. Kelias tęsiasi Lenkijoje, Vokietijoje, jungiasi su Prancūzija, Italija, Portugalija ir veda į Santijago de Kompostelą Ispalijoje (isp. Santiago de Compostela).

10.00 val. užsiregistravę dalyviai kviečiami atvykti į Vanagų evangelikų liuteronų bažnyčią, iš kur autobusas nuveš į Priekulę. Aikštėje prie Priekulės kultūros centro vyks oficialus atkarpos Priekulė–Vanagai–Švėkšna atidarymas.

Susirinkusiųjų lauks šventiniai sveikinimai bei meninė programa „Kafija Mažojoje Lietuvoje“, o perkirpus atidarymo juostą, dalyviai bus pakviesti į piligriminį žygį pėsčiomis iš Priekulės į Vanagus (8 km) sužymėtu Šv. Jokūbo keliu.

Prie Vanagų evangelikų liuteronų bažnyčios parapijos įrengtoje stovyklavietėje renginio dalyviai bus vaišinami sočiais pietumis. Šventinė programa tęsis Švėkšnoje. Iš Vanagų automobiliais dalyviai vyks į Švėkšną, kur dalyvaus ekskursijoje po Švėkšnos Šv. apaštalo Jokūbo bažnyčią bei miestelį.

Ekskursijos metu dalyviai išgirs ne tik neeilines istorijas apie bažnyčią, bet ir turės puikią galimybę apžvelgti apylinkes iš bažnyčios apžvalgos bokšto aikštelės, pasivaikščioti po Švėkšnos parką bei apsilankyti Genowefos viloje. Po ekskursijos Švėkšnos tradicinių amatų centre visų lauks atsisveikinimo arbatėlė.

Renginys nemokamas. Registruotis galima iki rugsėjo 22 d. (registracija ir informacija: tel. 8 620 81 901, el. p. ).

 

Darbas Norvegijoje

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,