Logo
 Spausdinti šį puslapį

Respublikinėje Klaipėdos ligoninėje ribojamos kai kurios paslaugos

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
RKL nuotr. RKL nuotr.

Sparčiai daugėjant sergančiųjų COVID-19 liga, Respublikinė Klaipėdos ligoninė priversta didinti kovidinių lovų skaičių.

 

Kovidiniai pacientai gydomi naujajame ligoninės D korpuse, jiems skirta 50 lovų, tačiau per praėjusį šeštadienį hospitalizavus dar 25 pacientus, D korpuse sergančiųjų nebesutalpinama.

Priimtas sprendimas pacientus, sergančius COVID -19 liga guldyti ir kituose ligoninės skyriuose.

„Tam turime atlaisvinti kitų ligoninės skyrių erdves, paruošti lovas pacientų hospitalizavimui, paruošti personalą šiam darbui. Tai padaryti galime tik stabdydami kai kurias planines operacijas ir ribodami planinę pagalbą“, – sako direktoriaus pavaduotojas medicinai Zigmas Juzumas.

Tos operacijos, kurias galima atlikti Dienos chirurgijos centre, bus perkeltos į centrą, kaip ir procedūros, kurias galima atlikti ambulatoriniame lygmenyje. Neatšaukiamos ir onkologinės operacijos, tačiau kitos atidedamos vėlesniam laikui. Esant kritinei paciento būklei, toks pacientas bus hospitalizuojamas, o esant būtinybei – ir operuojamas.

„Medikai apgailestauja, kad tenka priimti tokius sunkius sprendimus, bet kitos išeities šiai dienai nėra. Turime užtikrinti saugumą ir pacientams, ir medicinos personalui. Kada galėsime atnaujinti planines operacijas dabar sunku pasakyti, viskas priklausys nuo situacijos ir, žinoma, pačios visuomenės. Žmonės turi suprasti, kad apsauga nuo COVID infekcijos yra skiepai. Kuo daugiau vakcinuosis, tuo situacija greičiau stabilizuosis“, – sako RKL direktorius Darius Steponkus.

Kovidinių lovų skaičius didinamas RKL pagrindinėje ligoninėje, Psichiatrijos bei Skuodo filialuose. Pastarajame bus gydomi Skuodo ir Skuodo rajono gyventojai, sergantys COVID – 19 liga.

Nuoširdžiai atsiprašome pacientų už kilusius nesklandumus ir prašome visų supratingumo, ir kantrybės. Apie planinių operacijų atnaujinimą pranešime atskirai.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,