Logo
 Spausdinti šį puslapį

Savaitė su galimybių pasu Gargžduose: drabužių parduotuvės nesiskundžia, o grožio sektoriuje klientų sumažėjo perpus

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Drabužių parduotuvės Gargžduose pajuto nežymų klientų sumažėjimą, kitokia situacija – grožio salonuose, jų atstovės tikino, kad sulaukia perpus mažiau paslaugos gavėjų. A. Rimkuvienės nuotr. Drabužių parduotuvės Gargžduose pajuto nežymų klientų sumažėjimą, kitokia situacija – grožio salonuose, jų atstovės tikino, kad sulaukia perpus mažiau paslaugos gavėjų. A. Rimkuvienės nuotr.

Nuo rugsėjo 13-osios, įsigaliojus Vyriausybės ribojimams, nebūtinųjų prekių parduotuvės, taip pat tos, kurių prekybinis plotas viršija 1500 kv. m klientus gali aptarnauti tik su galimybių pasais. Prabėgus savaitei, pasidomėjome, kokias tendencijas stebi smulkūs Gargždų verslininkai: drabužių parduotuvės, grožio salonai.

 

Parduotuvės didelių pokyčių nepajuto

Gargžduose veikiančios avalynės ir apatinio trikotažo parduotuvės „Madija“ pardavėja Ingrida Gedminienė pasakojo, kad didelio pirkėjų srautų pasikeitimo nepastebėjo, esą ir taip parduotuvėje tų didelių srautų nebūdavo.

Pirkėjai, anot jos, ateina pasiruošę, su galimybių pasais, o susidurti su piktais ar nepatenkintais klientais neteko, viskas vyksta tvarkingai. Anot pardavėjos, kai kurie lankytojai pasinaudoja galimybe nedėvėti kaukės, nors yra ir tokių, kurie ateina su šiomis apsaugos priemonėmis.

 

Gargžduose veikiančios avalynės ir apatinio trikotažo parduotuvės „Madija" pardavėja Ingrida Gedminienė. A. Rimkuvienės nuotr.

 

Kitos drabužių parduotuvėlės „Lady & big size“ pardavėja Gintarė Staponienė sakė pastebinti, kad nuo rugsėjo 13-osios apsiperkančių žmonių sumažėjo, nors ir nežymiai. Ji taip pat antrino, kad galimybių pasų tikrinimas vyksta tvarkingai, neteko susidurti su neigiamais komentarais.

„Nors kaukės tik rekomenduojamos, visi beveik ateina su kaukėmis, retas kuris būna be jos“, – įžvalga pasidalino G. Staponienė.

Drastiško srautų mažėjimo sako nepastebinti „Minimago“ darbuotoja: „Po Rugsėjo 1-osios visada tie srautai kiek aprimsta, kai moksleiviai apsirūpina apranga, tad nesuprasi, ar čia dėl galimybių pasų, ar šiaip.“

Moteris užsiminė, kad kai kurie žmonės „paburbuliuoja“ dėl esamos tvarkos, bet konfliktų nekyla: „Sako, matę, jog reikės galimybių paso ir eina, kodėl dar turi rodyti.“

Pasako jos, pirkėjai elgiasi pakankamai sąmoningai ir dauguma dėvi apsaugines veido kaukes.

 

Grožio salonuose klientų – perpus mažiau

„Deivės oazėje“ dirbanti kirpėja Rasa Staponienė sako pastebėjusi, kad klientų sumažėjo stipriai – maždaug per pusę.

„Būdavo dienos užpildytos, o dabar – vos keli žmonės per dieną. Labai daug skambinančių žmonių yra be galimybių pasų“, – sako kirpėja, pridūrusi, kad su žmonių pykčiu dėl negalėjimo apsikirpti nesusidūrusi.

Grožio studijos „Akimirka sau“ kirpėja Jolanta Griušienė teigė, kad jau skambučio metu informuoja klientus dėl būtino galimybių paso, o jo neturintys nesipiktina, tik kai kurie užsimena, kad ieškos galimybės apsikirpti kitur – gal ir nelegaliai.

 

Grožio studijos „Akimirka sau" kirpėja Jolanta Griušienė. V. Šleiniūtės nuotr.

 

Nors jaučiamas mažesnis klientų srautas, pasak kirpėjos, sunku pasakyti, ar tam įtakos turi nauji reikalavimai, nes rudens pradžioje visada klientų mažėja: „Aiškiau bus po kokios savaitės.“

Jai antrino ir kita šioje kirpykloje dirbanti kirpėja Ingrida Dzimidienė, kurios manymu, sulaukiama perpus mažiau norinčiųjų apsikirpti. Tiesa, kirpėja neprarado pozityvumo: „Į ateitį žvelgiame su viltimi, išgyvenome ir sunkesnius laikus.“

Ryškų klientų sumažėjimą pajuto ir verslininkė, grožio salono „Soliariumų studija“ savininkė Laima Juodiškienė: „Nuo pat pirmos dienos, rugsėjo 13-osios, kai galime aptarnauti tik su galimybių pasais, iškart pasijuto. Tiek į sportą, tiek į soliariumus ateina apie 40 proc. klientų.“

Ji pridūrė, kad sulaukianti nemažai klausimų, ar aptarnaujama be galimybių paso.

Visgi, labai piktų klientų nebūta, tiesiog žmonės neturintys šio galimybių paso neateina.

„Pas mus publika renkasi pozityvi, nors, žinoma, yra tų diskusijų apie skiepus, apie galimybių pasus. Natūralu, visi kalbame apie tai. Tikėkimės, kad bus geriau, reikia išgyventi tą laikotarpį, tik norėtųsi, kad jis neužsitęstų“, – su optimizmu į ateitį žvelgė verslininkė.

 

Grožio salono „Soliariumų studija" savininkė Laima Juodiškienė. A. Rimkuvienės nuotr.

 

Agotos Rimkuvienės nuotraukos:

 

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,