Logo
 Spausdinti šį puslapį

Priekulėje bus įrengtas sakralinis statinys – Lurdo grota

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Mero Broniaus Markausko feisbuko paskyros nuotr. Mero Broniaus Markausko feisbuko paskyros nuotr.

Priekulėje jau kitą vasarą maldininkai galės aplankyti sakralinį statinį – Lurdo grotą. Naująjį statinį šiandien aplankė Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas ir Tarybos narė Violeta Riaukienė.

 

„Turbūt nėra tikinčiojo, kuris negirdėjęs apie Prancūzijoje esantį Lurdą. Šią sakralinę vietą kasmet aplanko milijonai maldininkų. Kitos šalys puoselėja tradiciją statyti Lurdo grotas, o Lietuvoje pirmoji grota buvo pastatyta Palangoje dar 19 amžiuje. Kitąmet tokia atsiras ir Priekulėje. Šv. Antano Paduviečio bažnyčios kunigas Viktoras Ačas sako, kad idėja statyti grotą kilo, siekiant, jog tokia vieta atsirastų ir pamaryje. Grota bus statoma iš žmonių suneštų akmenų. Savo akmenį šiandien padėjau ir aš“, – feisbuke informavo meras B. Markauskas.

Anot jo, kunigas tikisi grotą pastatyti iki kitų metų Šv. Antano atlaidų. Jau užsakyta ir Šv. Mergelės Marijos akmeninė skulptūra.

„Tikiuosi, kad ši vieta taps dar vienu maldininkų traukos centru, kur vyks ne tik pamaldos, bet ir įvairios proginės šventės“, – vylėsi rajono vadovas.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,