Logo
 Spausdinti šį puslapį

Akvilė jau džiaugiasi išsvajota insulino pompa

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Akvilė (centre) su šeima ir Aleksandro Gridino fondo projektų vadove Daiva Kuliešiūte (kairėje). I. Jonušaitės nuotr. Akvilė (centre) su šeima ir Aleksandro Gridino fondo projektų vadove Daiva Kuliešiūte (kairėje). I. Jonušaitės nuotr.

Diabetu sergančios gargždiškės Akvilės svajonė išsipildė – ji gavo nuolatinę insulino pompą. Mergaitei nebereikia po šešis kartus per dieną badyti savęs, liga bus efektyviau kontroliuojama ir, svarbiausia, Akvilė daug geriau jaučiasi.

 

Anksčiau rašėme, kad gargždiškė Akvilė Ataitė diabetu susirgo šešerių. Nuo tada „Minijos“ progimnazijos ketvirtokei kasdien reikalingos insulino injekcijos. Tokių ligonių gyvenimą smarkiai pagerina insulino pompa. Kadangi mergaitės šeimai ji per brangi, jai į pagalbą suskubo gargždiškės studentės Ieva Jonušaitė ir Eimantė Akrutaitė, padėjusios surinkti reikiamą sumą, ieškojusios rėmėjų.

Balandžio pradžioje Akvilė vyko į Kauną, kur jai buvo uždėta bandomoji insulino pompa. Kadangi ji mergaitei puikiai tiko, kaip informavo I. Jonušaitė, praėjusį penktadienį ši pompa buvo pakeista į nuolatinę.

„Akvilė ir jos tėveliai gavo būtent tokią pompą, apie kokią svajojo. Kauno klinikose buvo visa šeima. Akvilė buvo labai geros nuotaikos, labai entuziastinga. Kai jau prasidėjo pompos ruošimas, viską norėjo daryti pati. Jos mama sakė, kad ji nori būti labai savarankiška mergina“, – pasakojo I. Jonušaitė.

Pasak merginos, pompos dėjimo procesas – ilgas ir sudėtingas.

„Nemaniau, kad tiek reikia žinoti. Pompoje yra daug programų, nustatymų. Viską Akvilė turi pati išmokti, suderinti pagal savo organizmą. Kiek žinau, tėveliai prieš tai dalyvavo seminaruose, kad suprastų, kaip reikia elgtis su tokia modernia pompa. Mes su Aleksandro Gridino fondo projektų vadove Daiva Kuliešiūte negalėjome atsistebėti, kiek čia visokių mygtukų ir kaip reikėtų viską išmokti. Tėveliai labai stengiasi dėl Akvilės ir patys viską taip pat mokinasi“, – teigė I. Jonušaitė.

Kaip nurodė Akvilei padėjusi studentė, penktadienį buvo pasirašyti ir visi dokumentai su Aleksandro Gridino fondu.

„Labai gera matyti, kaip pildosi vaiko svajonės ir būti prie to bent kažkiek prisidėjus. Dėkoju „Gargždų pramogoms“ ir visiems rėmėjams bei žmonėms, kurie neliko abejingi“, – kalbėjo I. Jonušaitė.

Insulino pompa kainavo 13 tūkst. litų. I. Jonušaitė ir E. Akrutaitė surinko 5 tūkst. litų, 8 tūkst. litų skyrė Aleksandro Gridino fondas.

 

I. Jonušaitės nuotraukos:

 

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,