Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gargždų gatvėmis nuotaikingai žygiavo augintiniai ir jų šeimininkai (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Sandros Vaičienės nuotr. Sandros Vaičienės nuotr.

Šeštadienį Gargžduose jau dvyliktą kartą paminėta Pasaulinė gyvūnų diena. Šįkart „Mars Lietuva“ pakvietė gyventojus kartu su savo augintiniais dalyvauti eisenoje „Tūkstantkojis“, kuri prasidėjo prie Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos ir vinguriavo iki Gargždų kultūros centro.

 

Eisenos priekyje žengė policijos keturkojis pareigūnas, vaikus linksmai nuteikė policijos draugai Amsiai, šokio ritmu judėjo Gargždų muzikos mokyklos Choreografijos skyriaus moksleivės. Visų eisenos dalyvių prie Kultūros centro laukė „Mars Lietuva“ dovanėlės – skanėstai augintiniams.

„Bendruomenė labai pamėgo Pasaulinės gyvūnų dienos renginius Gargžduose, tačiau pernai susitikti negalėjome dėl pandemijos, tad šiemet tikimės kompensuoti pernykštį praradimą. Būtų labai smagu, jei pavyktų pasiekti rekordą – gausiausia Lietuvoje eisena su augintiniais. O pagrindinis šios šventės tikslas – priminti apie atsakingą šeimininkystę, apie tai, kad augintiniai yra šeimos nariai, verti kasdienio nuoširdaus dėmesio. Norime atkreipti dėmesį ir į beglobius gyvūnus, kurių idealiu atveju nebūtų, jei mūsų visų elgesys būtų atsakingas. Todėl kalbame apie atsakomybę už augintinį jau su pradinių klasių moksleiviais, aktyviai prisidedame ir prie prieglaudose esančių gyvūnų išlaikymo ir gerovės“, – pažymi Aušra Žemaitienė, bendrovės „Mars Lietuva“, šventės organizatorės ir pagrindinės rėmėjos, generalinė direktorė.

Renginio metu sveikinimo žodį tarė ir Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas, sakydamas, kad pats turi 7 augintinius ir niekaip nenusprendė, kurį jų atsivesti į šią smagią šventę. Meras akcentavo, kad gyvūnai dovanoja gerą nuotaiką, padeda prasiblaškyti, ypač tai aktualu nelengvu pandeminiu laikotarpiu.

Pasaulinė gyvūnų diena minima spalio 4 dieną, o Gargždai neoficialia gyvūnų augintinių mylėtojų sostine tampa kasmet paskutinį rugsėjo savaitgalį.

Pasaulinei gyvūnų dienai skirtą „Tūkstantkojo“ eiseną šiemet papildo organizatorių „Facebook“ paskyroje vykstantis konkursas „Netikėti augintinio gebėjimai“, kuris tęsis iki spalio 15 d. Praėjusiais metais, šią datą minėdami tik virtualiai, bendraminčiai „Facebook“ dalijosi savo augintinių pasiekimais per karantiną.

Pasaulinė gyvūnų diena pradėta švęsti 1931 metais po Florencijoje vykusios gyvūnų globos konferencijos, kai jos dalyviai nusprendė, jog spalio 4-oji, Šv. Pranciškaus, gyvūnų globėjo mirties diena, bus skirta gyvūnams pagerbti. Šią dieną siekiama atkreipti žmonių dėmesį į gyvūnų apsaugą, elgesį su jais bei padėkoti gyvūnams už didžiulę jų svarbą žmonių gyvenime, suteikiant gyvenimui daugiau džiaugsmo ir prasmės.

 

Eisenos akimirkos – Sandros Vaičienės nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,