Logo
 Spausdinti šį puslapį

Galimybių pasas apretino ir sportuojančių gretas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
mano-gargzdai.lt koliažas mano-gargzdai.lt koliažas

Pagal rugsėjo 13-ąją įsigaliojusius Vyriausybės ribojimus į sporto klubus ir sportinius užsiėmimus patekti gali asmenys, turintys galimybių pasą. Gargžduose dirbantys grožio sektoriaus atstovai praėjusią savaitę tvirtino, kad rugsėjo 13-osios sprendimas labai stipriai paveikė lankytojų srautus – daug kur jų sumažėjo perpus. Pasidomėjome, ar Gargžduose praretėjo ir sportuojančiųjų gretos.

 

Moterų sporto klubo „Divina Femina“ savininkė, trenerė Asta Lukauskienė pastebėjo, kad sportuojančiųjų skaičius sumažėjo trečdaliu.

„Tai greičiausiai nesusiję su galimybių pasu, labiau su dabartine situacija, nežinomybe, dažnu atveju baime, prasta psichologine būsena, bendra neigiama atmosfera valstybėje“, – poziciją išsakė trenerė.

Karantino, kuomet buvo draudžiama sporto veikla, metu, „Divina Femina“ klubo nares kvietė prisijungti prie nuotolinių treniruočių.

A. Lukauskienė teigė, kad kol kas tokių treniruočių nebeveda: „Vesiu tik tuo atveju, jeigu vėl bus įvestas karantinas ar neleis kontaktinių užsiėmimų.“

Sporto klubo „Anželinos sporto studija“ savininkė, trenerė Anželina Papievienė teigė, kad naujieji ribojimai didelių problemų nesukėlė, nes visos klientės, kurios lanko užsiėmimus turi galimybių pasus – yra prasirgusios arba pasiskiepijusios, o vaikų užsiėmimams iki 12 metų galimybių pasas nėra reikalingas.

„Šiuo metu studija dirba, klientų yra. Aišku, yra atkritusi dalis, grupėse vietų turime ir priimtume dar naujų narių, galbūt tiesiog jų ir nėra, nes neturi galimybių pasų. Džiaugiamės, kad vaikų aktyvumas yra ganėtinai didelis, juos kviečiame į tokius būrelius kaip gatvės šokiai, gimnastika (pradedančiųjų ir pažengusių grupės) bei „fly joga“. Žinoma, manau, jeigu tų ribojimų nebūtų, klientų būtų daugiau, bet turime tiesiog dabar pralaukti, kada nors visa tai pasibaigs“, – vylėsi sporto klubo savininkė.

A. Papievienė taip pat informavo, kad dvejus metus vykdė ir tebetęsia ir nuotolines treniruotes, taip pat norintys sportuoti prie kompiuterių ekranų, gali jungtis ir į privačią grupę, kurioje yra daug treniruočių vaizdo įrašų.

Sporto klubo „Tūpk stok“ savininkė Olga Pocienė pasakojo, kad įsigaliojus galimybių paso reikalavimui, sportuojančių srautas, kiek sumažėjo, bet nežymiai.

„Manau, daug kas jau pavargo nuo rutinos, uždaro gyvenimo būdo, todėl grįžtančių sportuoti ir sportuojančių tikrai yra. Aišku, labai gaila, kad negalime šiuo metu priimti visų norinčių ir labai laukiame, kuomet viskas baigsis ir gyvai, kontaktiniu būdu galėsime sportuoti su visais“, – portalui sakė trenerė.

Ji informavo, kad sporto klube vedamos treniruotės yra transliuojamos gyvai, todėl „tikrai nepaliekame nei vieno ir visi, kas nori judėti, gali tai padaryti kartu su mumis, tiesioginių transliacijų metu.“

Sportuojant kaukių dėvėjimas nėra būtinas.

Tiesa, įsigaliojus naujai tvarkai, ne visi Gargždų sporto klubai tęsia veiklą. Rugsėjo pradžioje duris neribotam laikui užvėrė sporto ir kultūrizmo klubas „Viktorija“ – pranešė savininkas, Tarybos narys Viktoras Kura.

Anot jo, tokį sprendimą teko priimti dėl Vyriausybės priimtų ribojimų ir spaudimo verslui aptarnauti tik piliečius su galimybių pasais.

„Pirma, absurdiški valdžios reikalavimai neatitinka klubo „Viktorija“ kolektyvo įsitikinimų ir užsidarymas yra savita protesto forma. Antra, daugelis sveikų, sportiškų klubo lankytojų nėra pasiskiepiję ir neketina to daryti, – argumentus feisbuke dėstė V. Kura. – Nenorime tapti žmonių rūšiavimo įrankiu. Gerbiame kiekvieno sprendimą – skiepytis ar ne, tačiau tęsti veiklą, esant šioms valdžios diktuojamoms sąlygoms, neketiname.“

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,