Logo
 Spausdinti šį puslapį

Ekspertų patarimai, kaip atsakingai bei sumaniai taupyti elektrą

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Įmonės nuotr. Įmonės nuotr.

Jei jus gąsdina didėjantys elektros tarifai, turbūt jau susimąstėte, kaip už elektros energiją mokėti mažiau. Elektros energiją verta taupyti dėl įvairių priežasčių - tiek norint sutaupyti, tiek saugant gamtos išteklius.

 

Sumanus bei atsakingas elektros taupymas namuose

Taupyti elektrą yra svarbu kiekvienam namų ūkiui, todėl nepriklausomas elektros tiekėjas “Perlas energija” siūlo kelis patarimus kaip tai daryti.

 

 

Naudokite elektrą taupančias elektros lemputes

Ar žinojote, kad namų apšvietimui rinkdamiesi elektrą taupančias lemputes galite sutaupyti net iki 25% elektros energijos? Tai sumanus bei paprastas būdas sumažinti išlaidas, skirtas elektros energijai. Šiuolaikinės LED lemputės tarnauja ilgiau, sunaudoja mažiau elektros, o šviesos intensyvumu prilygsta klasikinėms lemputėms.

 

Išjunkite nenaudojamus prietaisus iš elektros lizdo

Visuomet įsitikinkite, jog nenaudojami elektros prietaisai yra išjungti iš elektros lizdo - budėjimo režimu veikiantys prietaisai taip pat naudoja elektros energiją. Ši taisyklė galioja tiek didesniems, tiek mažesniems elektros prietaisams - net telefono pakrovėjas bereikalingai įjungtas į elektros lizdą eikvoja energiją.

 

 

Išnaudokite natūralią dienos šviesą

Dienos metu palikite atviras užuolaidas bei Įleiskite natūralios dienos šviesos ir šilumos. Tamsiuoju paros metu stenkitės išjungti šviesą kambariuose net tuomet, kai juos paliekate vos kelioms minutėms.

 

Atsakingai planuokite skalbimą

Jei siekiate sumažinti suvartojamą energijos kiekį, palaukite, kol skalbinių prisipildys tiek, kad skalbyklė būtų pilna. Rekomenduojama skalbti įjungus ekonominį režimą ir skalbimui naudoti šaltą vandenį, o jei naudojatės dviejų laiko zonų elektros tiekimu, skalbkite po 22 val. Taip pat, vietoj džiovinimo funkcijos, verčiau leiskime skalbiniams išdžiūti natūraliai.

 

Sąmoningai elkitės virtuvėje

Yra net keli patikimi būdai, padėsiantys taupyti elektros energiją virtuvėje be didelių pastangų. Virdulį užkaiskite tik su tokiu kiekiu vandens, kiek pakanka vienam kartui. Elektrinę viryklę stenkitės išjungti dar likus kelioms minutėms iki gaminimo pabaigos. Nustatykite optimalią šaldytuvo temperatūrą - +4°C pačiame šaldytuve bei -18°C šaldiklyje.

 

Kodėl verta taupyti elektros energiją?

Atsakingai elgdamiesi savo namų aplinkoje bei taupydami elektros energiją, ne tik sumažinsite išlaidas, bet ir tausosite Žemės išteklius. Neabejokite - net vienas mažas pokytis kasdienybėje gali atnešti didelius pokyčius ateityje. Taigi, elektros tiekėjo pasirinkimas yra vienas svarbiausių žingsnių pradedant jūsų asmeninę tvarumo kelionę.

 

Reklama

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,