Logo
 Spausdinti šį puslapį

Meras išklausė priekuliškių skundų dėl rekonstruotos gatvės: trūkumus rangovas žada ištaisyti

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Pasirinktas sprendimas - užvažiuojamasis žiedas. Viršuje – mero Broniaus Markausko feisbuko nuotr. Apačioje – Vidmanto Matučio/Priekulės keleivis feisbuko paskyros nuotr. Pasirinktas sprendimas - užvažiuojamasis žiedas. Viršuje – mero Broniaus Markausko feisbuko nuotr. Apačioje – Vidmanto Matučio/Priekulės keleivis feisbuko paskyros nuotr.

Antradienį Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas kartu su Administracijos direktoriumi Justu Ruškiu, Priekulės seniūne Daiva Bliūdžiuviene bei rangovo atstovais apsilankė Priekulėje, kur gyventojai pažėrė priekaištų dėl Klaipėdos ir Žalgirio gatvių renovacijos.

 

„Žmonės vardijo galimus trūkumus ir klausė, kada jie bus ištaisyti. Šiandien dar kartą apsilankėme objekte. Kartu su gyventojais ir rangovu apžiūrėjome ir aiškinomės, kas nepadaryta, ką reikia taisyti. Kaip jau minėjau ir anksčiau, darbai nebaigti. Rangovas dirbs dar apie mėnesį, tad vaizdas tikrai nėra toks, koks turėtų būti. Yra ir broko, jis bus ištaisytas. Pavyzdžiui, kai kuriuose takuose „išsivaikščiojusios“ trinkelės. Tai užfiksuota ir bus tvarkoma“, – feisbuko paskyroje dėstė meras.

Jis paaiškino ir dėl ko Žalgirio gatvėje einantis dviračių takas per stiprų lietų būna užliejamas: „Problema ta, kad dar nėra paklotas paskutinis asfalto sluoksnis. Kai tik kelio danga bus kilstelėta, vanduo turėtų nubėgti į lietaus surinkimo sistemą ir ši problema išsispręs.“

Gyventojai nerimavo ir dėl žiedinės sankryžos, kuri, jų manymu, per siaura, dėl to sudėtinga išsukti sunkiasvorėms mašinoms.

„Didelio žiedo šioje vietoje neįmanoma padaryti, tiesiog nėra vietos. Todėl pasirinktas kitas sprendimas – užvažiuojamasis žiedas. Pirma, lengvosios mašinos priverstos sumažinti greitį, o tai didina saugumą. Antra, sunkiasvorės mašinos gali užvažiuoti ant vidinio žiedo ir taip manevrui išnaudoti ir asfaltuotą, ir granito trinkelėmis grįstą dalį“, – socialiniame tinkle paaiškino meras.

Jo teigimu, ir lietaus šulinių dangčių dizainas pasirinktas dėl paprastos priežasties – kad neužsikimštų lapais.

„Taip pat nereikia pamiršti, kad objektas dar nepriduotas. Jį priiminės speciali komisija ir jei bus neatitikimų projektui ar broko, rangovas privalės juos ištaisyti, nes kitaip darbų nepriduos. Be to, yra ir garantinis laikotarpis, kurio metu rangovas viską tvarkyti jau privalės iš savo lėšų“, – gyventojus ramino rajono vadovas.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,