Logo
 Spausdinti šį puslapį

Kaip išsirinkti gražiausią eglutę Kalėdoms?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pexels.com nuotr. Asociatyvi Pexels.com nuotr.

Kalėdų eglutė yra vienas iš pagrindinių Kalėdų simbolių. Kasmet jas puošiame gražiausiomis dekoracijomis, po jomis dedame dovanas, o pats kalėdinės eglutės buvimas namuose, namams suteikia jaukumo ir padeda sukurti kalėdinę dvasią.

 

Tačiau, Kalėdų eglutės tradicijos ir istorija siekia kur kas ankstesnius laikus, nei krikščionybės atsiradimas. Dar prieš atsirandant krikščionybei, visžaliai augalai, kurie išlieka žali visus metus, žmonėms reiškė labai daug. Lygiai taip, kaip šiomis dienomis žmonės, kalėdiniu laikotarpiu, puošia namus eglėmis ar pušimis, senovėje žmonės, šaltuoju periodu, šiuos augalus kabindavo virš savo namų durų bei langų. Daugelyje kultūrų buvo tikima, kad visžaliai augalai apsaugo namus nuo raganų, vaiduoklių, piktų dvasių bei negalavimų. Tačiau, tokios Kalėdų eglutės, kurias mums įprasta matyti dabar, imtos naudoti ir puošti Vokietijoje, maždaug XVI a., kai šios šalies gyventojai, krikščionys, kalėdiniu laikotarpiu į namus atsigabendavo eglutes, kurias dekoruodavo. Nuo tų laikų, Kalėdų eglučių puošimas namuose tapo kasmetine ir labai svarbia tradicija, visame pasaulyje. Tiesa, anuomet, visos Kalėdų eglutės būdavo natūralios, o šiomis dienomis, mes turime galimybę pasirinkti tarp praktiškų dirbtinių bei Kalėdomis kvepiančių natūralių eglučių. Na, o norint, kad Kalėdų eglutė namams suteiktų jaukumo, įžiebtų kalėdinę dvasią ir sukurtų šventinę atmosferą, svarbu ją pasirinkti tinkamai. Šiame straipsnyje, rasite kelis naudingus patarimus kaip išsirinkti gražiausią Kalėdų eglutę.

 

Gyva ar dirbtinė?

Rinkdamiesi Kalėdų eglutes savo namams, turite du pasirinkimus. Galite pasirinkti gyvą, natūralią eglutę arba daugkartinę ir praktišką - dirbtinę. Gyvos, natūralios eglutės turi ryškų, malonų kvapą, kuris tikrai primena Kalėdas ir padeda namams sukurti jaukesnę atmosferą. Taip pat, šių eglučių rinkimasis gali tapti kasmetine šeimos tradicija. Nors natūralių eglučių laikymui bei priežiūrai reikia pasiruošti, šios eglutės yra laikomos tradicinėmis ir sukuria išskirtinę atmosferą namuose. Tuo tarpu, dirbtinės eglutės yra daugkartinės, tai reiškia, kad jas galėsite naudoti daug metų. Dėl šios priežasties, jos laikomos praktiškesnėmis, kadangi, negana to, kad jų nereikia keisti kasmet, jos dar ir nereikalauja papildomos, specialios priežiūros. Jas lengva pastatyti, o išardžius - sandėliuoti. Taip pat, jos nemeta spyglių, nekelia alergijų. Dirbtinės eglutės pasižymi įvairiausiais stiliais, spalvomis, o taip pat, galima rasti ir tokių, kurios atrodo itin realistiškai.

 

Renkantis dirbtines eglutes atsižvelkite ne tik į dydį, bet ir į medžiagą

Jei Kalėdoms nusprendėte pasirinkti dirbtinę eglutę, vienas iš svarbiausių sprendimų, kurį turėsite priimti yra eglutės dydis. Eglutės dydis yra pasirenkamas priklausomai nuo to, kiek namuose turite vietos, bei koks yra namų lubų aukštis. Galite rinktis itin mažas, vos pusę metro siekiančias dirbtines eglutes arba dideles, 2 m ar net didesnes egles. Rinkdamiesi dydį, atsižvelkite ne tik į aukštį, bet ir į plotį. Vienos dirbtinės eglutės gali būti labai plačios, kitos lieknos ir siauros. Tačiau, svarbiausią vaidmenį vaidina medžiaga, iš kurios dirbtinė eglutė yra pagaminta. Nuo medžiagos, priklauso tai, kaip eglutė atrodo. Dažniausiai, dirbtinės eglutės yra gaminamos iš PVC plastiko, PE plastiko arba jų mišinio. Visos šios medžiagos atkartoja pušies, eglės ar kito visžalio medžio išvaizdą. PE plastiko eglutės - realistiškesnės, bet ir brangesnės. Tuo tarpu, PVC plastiko eglutės yra pigesnės, tačiau, savo išvaizda neprilygsta realistiškoms eglutėms. Dėl šios priežasties, itin populiariu pasirinkimu tampa PE ir PVC plastiko mišinio eglutės. Šios eglutės lepina tiek savo kaina, tiek išvaizda.

 

Atsižvelkite į dirbtinių eglučių ypatybes

Kadangi, dirbtinės eglutės gali skirti savo stiliais, dizainais bei kitais aspektais, visos jos pasižymi ir skirtingomis ypatybėmis. Puikios ir praktiškos yra dirbtinės eglutės su girliandomis. Tai reiškia, kad ant tokios eglutės, girliandos jau iš anksto yra uždėtos ir tinkamai apvyniotos. Girliandos gali būti LED ar įprastos kaitrinės. Taip pat, gali skirtis savo spalvomis - nuo spalvotų iki vienspalvių. Tuo tarpu, kitos dirbtinės eglutės gali būti apsnigtos. Tai dirbtiniu sniegu apipurkštos arba baltai nudažytos eglutės, kurios atrodo itin realistiškai ir natūraliai.

 

Natūralios kalėdinės eglutės: kokios rūšies medį pasirinkti?

Eglė arba pušis - populiariausias natūralių Kalėdų eglučių pasirinkimas. Jei nusprendėte didžiosioms šventėms pasirinkti natūralią eglutę, turėtumėte atminti, kad tinkamo medžio pasirinkimas priklauso nuo asmeninių poreikių bei skonio. Pavyzdžiui, pušys turi ilgus, plonus spyglius ir pasižymi įvairiausiais žalios spalvos tonais. Pušies šakos pasižymi tvirtumu, o spygliai ne taip lengvai nubyra. Tuo tarpu, eglės yra laikomos tradiciniu Kalėdų eglutės pasirinkimu. Jos turi plokščius, trumpus, tarsi pavaškuotus spyglius. Jos lygiai taip pat, gali būti skirtingų žalios spalvos atspalvių, o jų skleidžiamas, malonus kvapas, iš karto, namams suteikia kalėdinio jaukumo. Tiesa, kadangi, jų šakos yra lankstesnės, eglės greičiau numeta spyglius, todėl, reikalauja ir papildomos priežiūros.

 

Reklama

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,