Logo
 Spausdinti šį puslapį

Meras: balsuosiu prieš bibliotekų uždarymą

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Tilvikų kultūros namų, bibliotekos pastatas. Reginos Bieliauskienės nuotr. Tilvikų kultūros namų, bibliotekos pastatas. Reginos Bieliauskienės nuotr.

„Šį ketvirtadienį Taryboje spręsis trijų bibliotekos filialų likimas. Norima uždaryti bibliotekas Kalotėje, Tilvikuose ir Daukšaičiuose. Nepalaikau tokio sprendimo ir aš balsuosiu prieš šių bibliotekų uždarymą. Negalime iš savo gyventojų atiminėti tai, kas jiems svarbu – paslaugų ir kultūros židinių, kurie šiose vietovėse tokie likę vieninteliai“, – trečiadienio rytą savo feisbuko paskyroje skelbė rajono vadovas.

 

Toliau pateikiame B. Markausko nuomonę šia tema.

Pavyzdžiui, Tilvikų filialas. Čia esanti biblioteka perkeliama į beveik už 12 kilometrų esančius Vėžaičius. Po tokios pertvarkos viename labiausiai nutolusių mūsų kaimų nebeliks jokio kultūrinio židinio. Beveik keturi šimtai žmonių nebetenka galimybės ne tik skaityti knygų, laikraščių, bet ir naudotis internetu, jei jo neturi.

Pagrindine uždarymo priežastimi jo iniciatoriai įvardija blogos būklės pastatą. Tačiau ar dėl pastato reikia uždaryti biblioteką? Kaip tik reikėtų ieškoti būdo, kaip spręsti šią problemą, sakykime, pastatyti konteinerį, kuriame ir įsikurtų biblioteka. Tokiu būdu iš žmonių nebūtų atimta vieta, kur jie gali rinktis, bendrauti, kalbėtis.

Tas pats ir su Daukšaičiais. Tik čia žmonių beveik 700 . Buvau susitikęs su gyventojais, kurie sako, kad be bibliotekos jų kaime gyvenimas apmirtų. Filialą norima perkelti į už kelių kilometrų nutolusius Veiviržėnus, tačiau žmonės sako, kad juos pasiekti, ypač senyvo amžiaus žmonėms, bus sudėtinga. Gyventojai teigimu, tokiu būdu jų kaimas yra naikinamas ir aš visiškai su jais sutinku.

Beje, Daukšaičių bibliotekos išlaikymas per metus savivaldybei kainuoja vos 900 eurų. Ar tai tikrai tokie dideli pinigai, dėl kurių 700 žmonių palikti be kultūros židinio? Aš taip nemanau.

Tad dar kartą sakau, nepritariu tokioms reformoms ir balsuosiu prieš. Tikiuosi, kad taip pasielgs ir kiti politikai.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,