Logo
 Spausdinti šį puslapį

Darbą pradės naujoji KRATC vadovė

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
© UAB „Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras” direktorė © UAB „Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras” direktorė

Antrasis Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) vadovo konkursas buvo sėkmingas. Šiandien pranešta, kad naująją įmonės direktore skiriama Roma Budrienė.

 

KRATC valdyba patvirtino, kad nuo spalio 18 dienos bendrovės direktorės pareigas pradės vykdyti Roma Budrienė. Iš 21 pretendento, pateikusio viešam atrankos konkursui savo CV, valdyba šią kandidatę įvertino geriausiai, specialiosios tarnybos taip pat patvirtino pretendentės tinkamumą KRATC vadovės pareigoms.

„Tarp visų kandidatų tai buvo solidžiausią karjerą padariusi ir didžiausią patirtį turinti tarptautinio lygio vadovė, vadovavusi pasaulinio koncerno padaliniui Europoje. Vertiname tai kaip didelę sėkmę, galėdami pasiūlyti Klaipėdos regionui tokio lygio ekspertę“, – sakė dr. Ramūnas Povilanskas, KRATC valdybos pirmininkas.

Roma Budrienė yra sukaupusi virš 20 metų vadovaujamo darbo stažą. Kelis metus ji vadovavo tarptautinės kompanijos „Yazaki Europe Limited“ padaliniui, turinčiam gamyklas Bulgarijoje, Čekijoje, Lietuvoje, Serbijoje, Portugalijoje, bei 12 metų buvo Klaipėdoje veikusios bendrovės „Yazaki Wiring Technologies Lietuva“ generalinė direktorė.

Naujoji KRATC vadovė yra vadybos ir verslo administravimo magistrė, anksčiau įgijusi ir Maisto pramonės mašinų ir aparatų inžinierės aukštąjį išsilavinimą. Daugelį metų R. Budrienė dirbo užsienio valstybėse, tad bendrauja anglų, rusų, bulgarų kalbomis.

Darbo sutartis su paskirtąja KRATC vadove jau pasirašyta, direktorės pareigas ji pradės vykdyti nuo spalio 18 dienos.

„Vakarų ekspresas“ primena, kad po to, kai be sutikimo buvo paviešinta, kad konkurse dėl UAB Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) vadovo posto dalyvauja Klaipėdos savivaldybės tarybos ir mero sekretorius Modestas Vitkus, buvo nuspręsta nutraukti pirmajį direktoriaus atrankos konkursą ir atranką organizuoti iš naujo.

KRATC vadovo kėdė liko laisva, kai gegužės 1 d. baigėsi Šarūno Reikalo darbo sutartis. Jis įmonei vadovavo 18 metų – nuo jos įkūrimo 2003 metais. KRATC vadovui konkurso metu buvo siūloma 4 507 eurų alga prieš mokesčius ir kintamo dydžio metiniu priedu, kuris neskelbiamas.

KRATC yra septynių Klaipėdos apskrities savivaldybių bendra įmonė, kurios pagrindinė užduotis – sukurti Europos Sąjungos ekologijos standartus atitinkančią atliekų tvarkymo sistemą Klaipėdos regione. KRATC administruoja Dumpių sąvartyną, 12 atliekų surinkimo ir perdirbimo aikštelių Klaipėdos regione, pagal koncesijos sutartį Klaipėdos ir Neringos miestuose administruoja vietinę rinkliavą bei atliekų surinkimą, vykdo Europos Sąjungos kofinansuojamus atliekų sistemos infrastruktūros tobulinimo ir žiedinės ekonomikos tikslų siekiančius projektus.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,