Logo
 Spausdinti šį puslapį

Pasveikinta Europos jaunimo čempionė Lijana Jakaitė

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Gargždiškė Lijana Jakaitė pasiekė istorinę pergalę. Ji – pirmoji sunkiaatletė lietuvė, tapusi Europos jaunimo čempione. Tai didžiulis įvertinimas ne tik sportininkei, bet ir Gargždų sporto centro treneriui Edvardui Šaukliui, kuris ne vienus metus ruošė merginą pergalėms.

 

Sveikinimo žodžiai sportininkei bei jos treneriui skambėjo ir iš Savivaldybės, Švietimo ir sporto skyriaus, Sporto centro, Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos vadovų. Sunkiaatletei jie linkėjo sėkmės artėjančiame Pasaulio čempionate bei varžytis Olimpinėse žaidynėse Paryžiuje. Tai ne tik skambus palinkėjimas, bet ir sportininkės bei jos trenerio tikslas.

„Didžiuojamės, kad tai pirmoji gargždiškė, kuri augo, mokėsi, treniravosi Gargžduose ir pasiekė tokį didžiulį laimėjimą, reikšmingą visai šaliai. Galbūt ji taps ir pirmąją gargždiške Olimpine čempione? Dėkojame už didelį darbą, atsidavimą ir sveikiname pelnius istorinę pergalę. Na, o dabar linkime kuo geriausių rezultatų Pasaulio čempionate, kuris vyks jau po poros mėnesių“, – savivaldybės vadovų vardu Europos jaunimo čempionę sveikino mero pavaduotoja Ligita Liutikienė.

Pasakodamas apie iškovotą pergalę, treneris neslėpė, kad, nors ir būta streso, o ypač pačiai sunkiaatletei, kai ši suvokė, kad gali laimėti, tačiau patirtis, ryšys su sportininke padėjo susiimti ir siekti tikslo. O akimirka, kai įteikiant medalį grojo Lietuvos himnas, – išspaudė ašarą. Tokios pergalės pasiekiamos tik ilgai ir nuosekliai dirbant, atiduodant visas jėgas.

Klaipėdos rajono savivaldybė remia sportininkę iš 2021 metų sportininkų, reprezentuojančių Klaipėdos rajono savivaldybę aukšto meistriškumo sporto varžybose, finansavimo programos lėšų. Prie jos pergalių ir galimybės varžytis aukšto lygio varžybose prisideda ir rėmėjas Robertas Skurdenis. Sportininkei ir jos treneriui taip pat įteiktos Sporto centro įsteigtos 1000 eurų premijos.

Lijana Jakaitė Suomijoje, Rovaniemyje, vykusiame Europos jaunimo (iki 23 m.) sunkiosios atletikos čempionate svorio kategorijoje iki 71 kg, rovimo veiksmu iškėlė 95 kg, stūmimo rungtyje 113 kg ir dvikovėje surinkusi 208 kg tapo Europos čempione.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,