Logo
 Spausdinti šį puslapį

„Lašiša 2021“: aplinkosaugininkai Klaipėdos rajone nustatė pažeidėją, gaudžiusį tinkliniu ekranu

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Aplinkos apsaugos departamento nuotr. Aplinkos apsaugos departamento nuotr.

Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai, vykdydami akciją „Lašiša“, Minijos upėje nustatė asmenį, neteisėtai žvejojusį tinkliniu ekranu. Taip pat netoliese esančioje sodyboje aplinkosaugininkai rado ir daugiau neteisėtų žvejybos įrankių.

 

Klaipėdos rajone, Minijos upėje neteisėtu žvejybos įrankiu – tinkliniu ekranu, žuvį gaudžiusiam asmeniui surašytas administracinių nusižengimų protokolas ir gresia bauda iki 300 eurų.

„Tinklinis ekranas, su kuriuo žvejojo asmuo – tai toks prietaisas, kuriuo žvejojama panašiai kaip tinklu, tinklinė medžiaga pritvirtinta prie poros metrų strypo, o tinklo viršutinė dalis prikabinama prie meškerės įleidžiama į vandenį. Kurį laiką palaikius šį tinklinį įrankį, jis iškeliamas su ten pakliuvusiomis žuvimis“, – sako Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnas Mindaugas Salys.

Taip pat, pasak aplinkosaugininko, tikrinant asmenį kilo įtarimas, kad jis gali turėti ir daugiau neteisėtų žvejybos įrankių, todėl buvo patikrina netoliese esanti sodyba.

„Nuojauta neapgavo, sodyboje radome ir kitų neteisėtų žvejybos įrankių“, – teigia Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnas Mindaugas Salys.

Pasak aplinkosaugininko, per reidą paaiškėjo, kad sodyboje gyvena ne tik pažeidėjas, bet ir kitas asmuo. Aplinkosaugininkams apieškojus pažeidėjo gyvenamąsias patalpas buvo aptikti trys ne mėgėjų žvejybos įrankiai – samtis žuvims gaudyti, meškerė skirta kabliauti ir dar vienas tinklinis ekranas.

Kito asmens patalpose buvo rastas dar vienas neteisėtas žvejybos įrankis – samtis žuvims gaudyti.

Už neteisėtai laikomus ne mėgėjų žvejybos įrankius asmenims surašyti Administracinių nusižengimų protokolai ir gresia baudos iki 200 eurų. Taip pat buvo paimti žvejybos metu naudoti ir sodyboje laikyti neleistini žvejybos įrankiai.

„Svarbu atkreipti dėmesį, kad pradedame pastebėti pirmąsias migruojančias lašišas ir šlakius, o nuo spalio 16 d. prasidės jų gaudymo draudimas. Įspėjame, už lašišų ir šlakių gaudymą neteisėtais žvejybos įrankiais gresia ne tik baudos, bet ir skaičiuojama žuvų ištekliams padaryta žala. Džiugu, kad šį kartą pažeidėjai žuvų pagauti nespėjo“, – pabrėžia aplinkosaugininkas.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,