Logo
 Spausdinti šį puslapį

Šiandien prasideda „Maisto banko“ akcija

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi „Maisto banko“ nuotr. Asociatyvi „Maisto banko“ nuotr.

Jau šiandien nuo 15 val. iki 20 val. ir šeštadienį nuo 10 iki 20 val. prekybos tinklų lankytojus pasitiks „Maisto banko“ akcijos savanoriai, kviesdami ištiesti pagalbos ranką net trims šimtams Lietuvoje veikiančių nevyriausybinių organizacijų, kurios padeda stokojantiems, o bendradarbiaudamos su labdaros ir paramos fondu „Maisto bankas“, kiekvieną dieną prisideda, kad kuo daugiau skirtinguose sektoriuose atlikusio nerealizuoto maisto pasiektų ne šiukšlių dėžes, o žmonių namus.

 

Tikslinama, kad rudeninė „Maisto banko“ akcija vyksta 69 skirtingose Lietuvos vietovėse, 341 prekybos vietoje, planuojama, kad prie akcijos prisijungs keli tūkstančiai savanorių.

Renginio metu pirkėjai kviečiami aukoti ilgo galiojimo maisto produktų arba lėšų, kuriomis prisidėti galima skambinant trumpuoju numeriu 1343 (auka 3 eurai) bei dalyje prekybos vietų nuskenuojant savanorio įteiktą skrajutę.

Skaičiuojama, kad pernai Lietuvoje žemiau skurdo ribos gyveno kas penktas šalies gyventojas. Dažniausiai nepriteklių patiria senjorai, neįgalieji, gausios šeimos ar vieniši tėvai. „Maisto banko“ atstovai pasakoja, kad kiekvieno iš jų skurdo priežastys labai skirtingos.

„Vienus žmones ištinka įvairios nelaimės – ligos, avarijos, gaisrai, maitintojo netektys. Dažnai jiems reikalinga tik laikina pagalba, tol, kol atsities. Visai kitokioje situacijoje gyvena mažas pensijas gaunantys senjorai, tai žmonės, kurie nebeturi galimybės ir sveikatos papildomai užsidirbti lėšų pragyvenimui, juos tenka globoti iki pat gyvenimo galo. Ilgiau remti tenka ir žmones, kurie tiesiog paveldi skurdą iš kartos į kartą ar tėvų netekusius bei paliktus vaikus, neįgaliuosius. Visų šių žmonių rūpesčiai labai skirtingi, tačiau valgyti norime mes visi. Tad pristatytas maisto lauknešėlis kiekvienam iš jų reiškia ne tik sotesnę vakarienę, bet ir tai, kad jie galės sutaupyti lėšų kitiems savo poreikiams – kas nusipirks vaistų, kas šiltesnius batus, kas galės apmokėti mokesčius už vis brangstančias komunalines paslaugas“ – sako „Maisto banko“ direktorius Simonas Gurevičius.

„Maisto banko“ akcija vyks spalio 8 d. nuo 15 iki 20 val. ir spalio 9 d. nuo 10 iki 20 val. Savanoriai geros valios žmonių lauks prekybos centruose „Rimi”, „IKI”, „Lidl“, „Maxima“, „Kubas“, „Utenos prekyba“, „Vasaris“, prisidėti maistu galite ir internetinėje parduotuvėje „Barbora“. Paaukoti lėšų galima skambinant trumpuoju numeriu 1343 (auka 3 eurai), prekybos tinkluose „IKI“ ir „Maxima“ nuskenuojant savanorio įteiktą skrajutę, taip pat internetu www.maistobankas.lt/paremk ar „Rimi“ e-parduotuvėje.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,