Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gatvės muzikos diena Gargždų muzikantų nevilioja

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Asociatyvi Corbis nuotrauka. Asociatyvi Corbis nuotrauka.

Šeštadienį Lietuvos gatves užlies muzika – vyks jau tradicine tapusi Gatvės muzikos diena. Tačiau muzikuojančius gargždiškius šis renginys menkai domina.

 

Gatvės muzikos dienos ryšių su žiniasklaida atstovė Agnė Žemaitytė informavo, kad šiais metais dalyvauti projekte iš Gargždų neužsiregistravo niekas.

Gargždų kultūros centro direktorė Birutė Oželienė prisiminė, kad pirmus kelis metus netruko norinčių muzikuoti kolektyvų, tačiau bėgant laikui jų vis mažėjo ir nieko nebepavyksta prisikalbinti.

Kad po miestą pasklistų muzika, turi norėti patys žmonės. Tereikia išeiti ir muzikuoti. Ankstesniais metais jiems pagelbėdavo ir Gargždų kultūros centras, paskirstydavo zonas ir panašiai.

„Teiravomės, ar bus dalyvaujančių, bet muzikantai nerodo iniciatyvos, neatsirado norinčių. Net nežinau kodėl. Iš pradžių gal aktyvesni buvo todėl, kad projektas buvo naujovė“, – svarstė B. Oželienė.

Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro direktorė Skaidra Karalienė teigė, kad šiais metais Gargžduose pritrūko renginio koordinavimo.

„Mūsų vaikai yra gavę kvietimą dalyvauti Gatvės muzikos dienoje Klaipėdos senamiestyje. Tačiau instrumentinės muzikos studija nusprendė tiesiog ekspromtu groti kažkur Gargžduose. Visada būdavo žmonės, kurie koordinuodavo šį projektą. O šiais metais nieko negirdėjome“, – kalbėjo S. Karalienė.

Norint dalyvauti renginyje tereikia iniciatyvos. Užsiregistruoti galite ČIA.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,