Logo
 Spausdinti šį puslapį

Lietuvos mėgėjų šachmatų čempionatuose – 7 medaliai rajono atstovams

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Zigmo Bitino nuotr. Zigmo Bitino nuotr.

Spalio 9 dieną Kaune įvyko Lietuvos mėgėjų „Bullet“ šachmatų čempionatas. Tokio čempionato iki šiol dar nėra buvę. Mat, žaidžiama neįprasta laiko kontrole – skiriant po 1 min. + 2 sek. ėjimui kiekvienam žaidėjui. Tokia trumpa laiko kontrolė daugeliui šachmatininkų tai yra per sudėtinga. Visgi 37 įvairaus amžiaus ir lygio šachmatininkai pareiškė norą išsiaiškinti tiek rankų miklume, tiek žaidimo klasėje.

 

Trečią vietą merginų/moterų kategorijoje iškovojo Jorė Balčiūnaitė. Ji surinko 3,5 taško. Neblogai kovojusi Auksė Zonytė su 3 taškais čia buvo ketvirta. Tačiau jai atiteko vaikų iki 10 metų kategorijos antroji vieta. Trečias tarp vaikų buvo Šarūnas Juknius (taip pat 3 taškai).

Permainingai žaidę stipresnieji Klaipėdos rajono vaikinai, starte sunkiai rinko taškus, bet varžybų pabaigoje įsibėgėjo ir bendroje įskaitoje pakilo ganėtinai aukštai. Geriausiai pasirodęs Dovydas Spevak buvo 15-toje vietoje, Domas Andrijauskas – 16-toje vietoje (abu surinko po 5 taškus iš 9 galimų). Juos skyrė tik antro koeficiento pustaškis. O tai lėmė, kad įskaitoje su reitingu iki 1600 Dovydas buvo pirmas, o Domas – antras. Vadinasi, rajono taupyklėje – dar du medaliai.

„Bulletas“ mūsų tarp aukštesnio lygio jaunųjų šachmatininkų labai mėgstamas. Tai kažkokių pasiekimų čia mes ir tikėjomės. Viso iškovoti 5 medaliai penkiose skirtingose kategorijose. Sakykime, kad iškeltus tikslus įvykdėme.

Spalio 9–10 dienomis Kaune vyko Lietuvos mėgėjų greitųjų šachmatų čempionatas taip pat su penkiomis atskiromis įskaitomis. Septyni Gargždų sporto centro ugdytiniai 71 dalyvio tarpe kovėsi dėl aukščiausių apdovanojimų.

Geriausiai sekėsi įskaitoje, kur kovojo šachmatininkai su reitingais iki 1600. Nurungęs 47 varžovus, nugalėtoju čia tapo Dovydas Spevak. Trečias šioje įskaitoje buvo Domas Andrijauskas. Abu jie surinko po 5,5 taško iš 9 galimų ir bendroje turnyrinės lentelės įskaitoje buvo atitinkamai 19 -toje bei 21-oje vietose. Verta pažymėti, kad D. Spevak ir D. Andrijauskas pateko ir į geriausiųjų dešimtuką įskaitoje dalyvių iki 18 metų amžiaus. Čia susirinko viso 46 dalyviai, kur Dovydas buvo septintoje, o Domas devintoje vietose.

Nepasisekė greituose šachmatuose su finišu merginoms, kurios merginų/moterų įskaitoje prieš paskutinį turą abi pretendavo į prizines vietas. Tačiau nepalankūs burtai, skyrę stiprius varžovus, ir patirti pralaimėjimai nustūmė jas atitinkamai – Auksę Zonytę į šeštą, o Jorę Balčiūnaitę į septintą vietas tarp 18 dalyvių.

Kiti trys kuklios delegacijos dalyviai greituose šachmatuose pasirodė pagal galimybes. Domantas Antužis bendroje turnyro įskaitoje buvo 33-čioje vietoje (5 taškai iš 9 galimų), Šarūnas Juknius – 51-oje vietoje (4 taškai), Danielius Antužis – 55-toje vietoje (3,5 taško).

Per dvi dienas Lietuvos mėgėjų šachmatų čempionatuose (su Rtg. iki 2200) skirtingose kategorijose iškovoti 7 medaliai, iš kurių du auksiniai (abu laimėjo Dovydas Spevak). Tai puikus įrašas BĮ Sporto centras šachmatų grupių istorijoje.

 

Zigmo Bitino nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,