Logo
 Spausdinti šį puslapį

Klimato kaitos savaitės proga – du nemokami kino seansai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Filmų afišos Filmų afišos

Klimato kaita – ypač svarbi problema, nuo kurios priklauso visų mūsų ateitis. Siekiant atkreipti dėmesį į ją, kasmet visame pasaulyje organizuojamos Klimato kaitos savaitės. Klaipėdos rajono savivaldybė kviečia visus nelikti abejingus ir dovanoja du nemokamus edukacinius filmus, kurie bus rodomi kino teatre „Minija“.

 

Spalio 18 d., pirmadienį, 17.30 val., bus galima pamatyti filmą „Elniuko Ailo kelionė per Laplandiją“. Šis filmas rekomenduojamas priešmokyklinėms grupėms, 1–7 kl. mokiniams ir visai šeimai. Be to, pagal jį yra parengta metodinė medžiaga, kurią galima naudoti klasėse. Atsisiųsti galite ČIA.

Spalio 20 d., trečiadienį, 17.30 val., bus rodomas filmas „Aš esu Greta“, skirtas vyresniųjų klasių mokiniams ir visiems besidomintiesiems.

Norintieji atvykti į kino seansus turi užsiregistruoti. Daugiau informacijos apie filmą „Elniuko Ailo kelionė per Laplandiją“ ir registracijos nuorodą rasite ČIA. O filmo „Aš esu Greta“ – ČIA.

Į kino seansus žiūrovai įleidžiami su galimybių pasais, išskyrus asmenis iki 16 metų. Kaukių dėvėjimas privalomas. Pirmųjų atėjusių žiūrovų lauks dovanėlė-siurprizas.

Kodėl svarbu atkreipti dėmesį į klimato kaitos problemą? Geologinėje Žemės istorijoje klimatas keitėsi dėl natūralių procesų, tačiau pastaruosius kelis šimtus metų fiksuojamų klimato pokyčių priežastis – žmonių veikla, kuri sustiprino šiltnamio efektą. Įvairias dujas, kurios kaupiasi atmosferoje, išmeta vis augantys pramonės ir žemės ūkio sektoriai, transportas. Šios dujos sulaiko šilumą, sklindančią nuo Žemės paviršiaus. Svarbu ir tai, kad besikeičiantis Žemės paviršius, pavyzdžiui, naikinant miškus, trikdo deguonies ir anglies dioksido pusiausvyrą atmosferoje.

Neigiamus to padarinius jau galima matyti: fiksuojama vis daugiau ekstremalių reiškinių, kyla vandenyno lygis, intensyvėja sausros, vis dažnesni upių potvyniai ir pan. Ignoruojant šią problemą, ilgainiui padariniai gali būti dar skaudesni. Taigi būtina ne tik prisitaikyti prie pakitusių sąlygų, bet ir prisidėti prie pokyčių visų gerovės labui – klimato kaitos mažinimo.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,