Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gargždų parkas nesulaukia rangovo: konkursas skelbiamas jau penktą kartą

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Sandros Vaičienės nuotr. Sandros Vaičienės nuotr.

Nors Gargždų parke jau vasarą galėjo prasidėti antrasis tvarkymo etapas, kol kas rangovo, kuris galėtų atlikti suplanuotus darbus, nepavyksta rasti. Savivaldybė konkursą rangos darbams skelbia jau penktą kartą.

 

„Kol kas rangovo darbams Gargždų parke neturime. Pirkimų procedūros laikinai sustabdytos, vertinama konkurso dalyvių pretenzija. Kai tik bus galima, pirkimo procedūros bus tęsiamos“, – situaciją trumpai nušvietė Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Viešųjų ryšių ir bendradarbiavimo skyriaus vedėja Ernesta Badalova.

Anot mero Broniaus Markausko, nėra realių rizikų, kad šis projektas nebus įgyvendintas.

„Rinkėjo priesaiką įgyvendinsime ir netgi su kaupu. Daugiau lėšų skiriame, negu kai kas manė. O tie pirkimai – kartais įsiveliame į specifikacijų rengimą, procesai nėra tokie paprasti, norime būti labai teisingi ir sąžiningi. Galbūt mums reikėtų, kai kuriose vietose turėti drąsos labiau apsisaugoti nuo blogų rangovų, keliant aukštesnius reikalavimus ir pabandyti apsiginti, kad esame teisūs“, – šią savaitę parko situaciją komentavo rajono vadovas.

Antrajame parko tvarkymo etape bus įrengti Šeimos ir Istorijos asfalto dangos su skaldyto granito trinkelių apvadu takai, bus išasfaltuotas takas, jungiantis Šeimos ir Kultūros takus vakarinėje parko dalyje šalia sporto įrenginių. Atsiras medinis takas, vedantis prie senvagės liepto. O jau praminti takai bus padengiami skaldele. Bus įrengtas apšvietimas. Taip pat bus atnaujinami vadinami senieji ir naujieji laiptai, lieptas per senvagę. Bus įrengti suolai, dviračių stovai, šiukšliadėžės. Vietoje senojo tualeto bus pastatytas naujas sanitarinis konteineris, atvestas vandentiekis ir nuotekų tinklai.

Pirmuoju etapu buvo įrengti nauji pažintiniai takai, išvalyta Minijos pakrantė, gruntas, atvežtas naujas smėlis, įrengti suolai-gultai, tinklinio aikštelė. Buvo pasodintas ir vyšnių sodas, įrengtas pakopinis takas.

„Parke taip pat atsiras ir renginių amfiteatras su betoninės liejamos formos suolais ir tarpuose apželdinama plastikinio korio danga. Tai bus dar viena erdvė įvairiems renginiams, pasisėdėjimams. Atsinaujins ir vaikų žaidimo aikštelė. Numatomas naujas nusileidimo lynas su dviem nusileidimo platformomis, laipynės su čiuožyklomis, sūpynės, šokinėjimo tinklai. Tikiu, kad šios permainos pagyvins mūsų parką, pavers jį nauja poilsio ir pasivaikščiojimo erdve“, ‒ kiek anksčiau išplatintame pranešime spaudai cituojamas buvo Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,