Logo
 Spausdinti šį puslapį

„Banga“ iškovojo ilgai lauktą pergalę

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
VšĮ „Gargždų futbolas“ nuotr. VšĮ „Gargždų futbolas“ nuotr.

Sekmadienį Gargždų miesto stadione „Banga“ 2:1 įveikė „Panevėžį“.

 

Gargždiškiai nuostabiai pradėjo rungtynes. Jau 2 minutę K. Urbaičio į baudos aikštelę siųstą kamuolį panevėžietis nesėkmingai galva nukreipė link savų vartų, o M. Pinto iš arti galva įveikė varžovų vartininką. Dar po trijų minučių po S. Urbio perdavimo iš dešiniojo krašto R. Vėževičius smūgiu galva padvigubino “Bangos” persvarą.

Svečiams ilgą laiką nesisekė sukurti nieko pavojingesnio prie I. Driomovo vartų, tačiau 32 minutę už pražangą baudos aikštelėje į “Bangos” vartus buvo skirtas vienuolikos metrų baudinys. E. Veliulis smūgiavo tiksliai ir sušvelnino rezultatą – 2:1.

Netrukus R.V ėževičius galėjo atstatyti dviejų įvarčių persvarą, tačiau iš arti smūgiavo greta vartų. 37 minutę tas pats R. Vėževičius nuo vidurio linijos pabėgo nuo varžovų, tačiau nesugebėjo įveikti “Panevėžio” vartų sargo.

Deja, baigiantis kėliniui R. Vėževičius dar porą kartų buvo pažymėtas teisėjo užrašuose. Iš pradžių už ginčus „Bangos“ puolėjas gavo vieną geltoną kortelę, o netrukus už pražangą – antrą. Taip „Banga“ antrajam kėliniui liko dešimt prieš vienuolika.

Visą antrąjį kėlinį „Banga“ praleido savo aikštės pusėje, stabdydama svečių bandymus pakeisti rungtynių eigą. Gargždiškių gynyba buvo pakankamai tvirta ir panevėžiečiai turėjo ne taip ir daug galimybių. Pora kartų gargždiškiai blokavo varžovų bandymus iš baudos aikštelės, kartą pavojingą J. Sarpongo baudos smūgį iš 20 metrų atrėmė I. Driomovas, o dar kartą P. Širvys iš arti sukirto į virpstą.

Artėjant kelinio pabaigai savo progų turėjo ir „Banga“. 78 minutę S. Urbys suklaidino du varžovus ir atliko puikų perdavimą R. Matos, tačiau „Bangos“ legionieriaus smūgį iš aštraus kampo atrėmė svečių vartų sargas. Tiksint paskutinėms rungtynių sekundėms R. Matos dar kartą atsidūrė atakos smaigalyje, tačiau jo aštrų perdavimą komandos draugams spėjo nutraukti atskubėjęs varžovų gynėjas.

Pergalingose rungtynėse progą debiutuoti Optibet A lygoje gavo ir dar vienas klubo auklėtinis – jau per teisėjo kompensuotą laiką į aikštę vietoj traumą patyrusio M. Pinto žengė dvidešimtmetis Karolis Pliuškys.

 

Rungtynių santrauka – Optibet A lyga YouTube kanale.

David Afonso komentaras – Optibet A lyga YouTube kanale.

 

Banga (Gargždai) – Panevėžys (Panevėžys) 2:1 (2:1).

Įvarčiai: 2 min. M. Pinto, 5 min. R. Vėževičius (Banga), 33 min. (iš 11m) E. Veliulis (Panevėžys).

Įspėjimai: 45+1 min. S. Urbys, 45+2 min. R. Vėževičius, 73 min. R. Matos, 86 min. D. Zubauskas (Banga); 68 min. T. Eliošius, 90+4 min. D. Antanavičius (Panevėžys).

Pašalinimas: 45+2 min. (už antrą geltoną) R. Vėževičius (Banga).

„Bangos“ sudėtis: I. Driomovas, E. Stočkūnas, M. Pinto (90+3′ K. Pliuškys), E. Bračkus, D. Padaigis, R. Matos, K. Urbaitis (66′ B. Anisas), D. Norvilas, S. Urbys (80′ D. Zubauskas), S. Yoshikawa (90+3′ V. Antužis), R. Vėževičius. Atsargoje liko: K. Smilingis, A. Filipchuk, P. Lotužys, P. Srėbalius, I. Venckus.

Kitas rungtynes „Banga“ žais Vilniuje spalio 30 dieną 15 valandą su „Riteriais“.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,