Logo
 Spausdinti šį puslapį

Vėžaičių pagrindinėje mokykloje – olimpinė savaitė

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Vėžaičių pagrindinės mokyklos nuotr. Vėžaičių pagrindinės mokyklos nuotr.

Klaipėdos r. Vėžaičių pagrindinėje mokykloje kasmet yra vykdomos „Olimpinė karta“ olimpinio ugdymo veiklos, todėl ir šiais metais nuo spalio 11 d. iki spalio 15 d. mūsų mokykloje vyko olimpinė savaitė, kurios metu buvo vykdomos įvairios veiklos: judriosios pertraukos, iššūkis „Žvalus rytas su 10 min. rytine mankšta!“, fizinio ugdymo pamokos, susijusios su olimpinio judėjimo šakomis, olimpinė diena ,,Penki žiedai“.

 

Kiekvieną rytą kartu su visos mokyklos mokiniais pradinukai pradėdavo bendra mankšta. Per dailės pamokas piešė piešinius tema: „Aš sportuoju“. Gražiausi darbai atrinkti ir eksponuojami mokyklos fojė. Pirmadienį sveikatą stiprino sparčiuoju ėjimu, mokėsi taisyklingo kvėpavimo. Antradienį 1–2 klasių ir 3–4 klasių atstovai varžėsi šuolio į tolį ir kamuoliuko metimo rungtyse. Nugalėtojai apdovanoti diplomais. Trečiadienį 3–4 klasių mokiniai išbandė savo jėgas kvadrato varžybose. Penktadienį pradinukai judėjo šokio ritmu su šiokio mokytoja Greta Jašmantaite.

Spalio 14 dieną vyko netradicinė diena „Sveikatingumo ir olimpinė diena „Penki žiedai“. Pirmos pamokos metu visuomenės sveikatos specialistė nuotoliniu būdu pristatė fizinio aktyvumo užsiėmimus, kurių tikslas buvo skatinti mokinių fizinį ir emocinį raštingumą.

Antros pamokos metu mokytojai vedė „Žvalų rytą“ ne tik klasėse, bet ir lauke, o štai „Proto kovoje“ moksleiviai atsakė į klausimus apie olimpines žaidynes ir Lietuvos olimpiečius. Taip pat sužinojo ir apie olimpinį judėjimą, olimpines vertybes, principus ir kultūrą. Olimpinę dieną vainikavo varžybos „Penki žiedai“. Fakelą uždegė Lukas Plesevičius, šiemet tapęs ,,Atviro Klaipėdos miesto jaunučių dziudo imtynių“ čempionu.

Fizinio ugdymo mokytoja linkėjo visiems dalyviams greitų kojų, stiprios jėgos, tolimo šoklumo, geros reakcijos. Taip pat ragino nepamiršti ir puoselėti olimpines vertybes: draugystę, pagarbą. Po olimpinių rungčių šauniausiai pasirodę mokiniai buvo apdovanoti prizais ir padėkomis.

„Palestros bėgimas“ rungtyje čempionais tapo Ugnė Kojelytė ir Julius Vyšniauskas, „Penkiašuolio“ rungtį laimėjo Gabija Jankutė ir Martynas Povilas Cirtautas, o štai Luko Plesevičiaus mestas batas skriejo toliausiai ir iškovojo pirmąją vietą.

Atsispaudimų rungtyje pergalę šventė Rokas Sasnauskas. Pratimą „Lenta“ nepriekaištingai atliko Gustė Budvitytė ir Matas Šakurskis. Reakcijos rungtį laimėjo Kamilė Šiaulytė, o estafetėje „Penki olimpiniai žiedai“ pirmieji finišavo Rokas Sasnauskas, Domas Vaičiulis, Emilis Laurinaitis, Odilija Tinkutytė bei Ugnė Kojelytė.

Olimpinės savaitės metu mokiniai ne tik prisiminė fizinio aktyvumo svarbą ir naudą, ugdė fizinį raštingumą apie olimpinį judėjimą, bet ir sustiprėjo fiziškai. Mokyklos olimpiečiai džiaugėsi iškovotais medaliais ir dėkojo Lietuvos tautiniam komitetui „Olimpinė karta“ už galimybę tapti stipresniais ir sveikesniais.

Paveikslėlių galerija

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,