Logo
 Spausdinti šį puslapį

Į ką atkreipti dėmesį perkant drabužius vaikams?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi nuotr. Asociatyvi nuotr.

Vaikų oda yra gerokai jautresnė nei suaugusiųjų, todėl vaikų drabužiams vertėtų skirti ypatingą dėmesį. Pasirūpinkite, kad parinkti drabužėliai nedirgintų odos ir visuomet leistų jaustis pakankamai patogiai: tai galės užtikrinti puikią savijautą ir ramų miegą. Jei prieš pirkdami vaikiškus drabužėlius atsižvelgsite į keletą svarbiausių kriterijų, priimti tinkamus sprendimus bus galima gerokai paprasčiau. Taigi, ką naudinga įvertinti?

 

Pirmiausia atsižvelkite į drabužių sudėtį

Vaikiški drabužėliai turėtų būti pasiūti iš visiškai natūralaus audinio. Jei drabužėliai yra pagaminti iš sintetinio pluošto, jie gali dirginti odą ar net sukelti stiprią alergiją. Natūralūs audiniai leidžia odai kvėpuoti ir natūraliai išgarina drėgmę, todėl galima išvengti diskomforto ir odos sudirginimo. Prieš pirkdami vaikiškus drabužėlius visada atsižvelkite į tai, kokia yra siūlomų gaminių sudėtis ir pasidomėkite priežiūros subtilybėmis. Natūralu, kad maži vaikai ganėtinai greitai sutepa drabužėlius, todėl naudinga išsiaiškinti, ar jų priežiūra nepareikalaus ypatingai didelių pastangų.

 

Rinkitės patikimus gamintojus

Svarbu ir tai, ar vaikiškų drabužėlių gamintojas yra patikimas ir drabužių siuvimui naudojantis sertifikuotas medžiagas. Nors kartais kyla pagundų vaikiškų drabužėlių įsigyti turguje, tačiau tokia mintis ne visada yra pati geriausia. Vertėtų kiek įmanoma daugiau sužinoti apie vaikiškų drabužių kilmę, gaminimo sąlygas, ir t.t., nes būtent tai galės užtikrinti, kad parinkti drabužiai bus ne tik patogūs, bet taip ir kokybiški. Jei siekiate įsigyti tikrai kokybiškų vaikiškų drabužėlių, galite tiesiog spausti čia, ir galėsite išsirinkti labiausiai tinkančius.

 

Atidžiai rinkitės dydį

Vaikai auga tikrai labai greitai, tad prieš perkant naujus drabužėlius visuomet svarbu pasitikslinti, koks dabar yra reikalingas rūbų dydis. Vaikiški drabužiai yra skirstomi į dydžius pagal vaikų ūgį, todėl neturėtų kilti keblumų ieškant pačių tinkamiausių rūbų. Visai nesvarbu, ar drabužius pirksite savo vaikams, ar juos planuojate dovanoti, bet kuriuo atveju visada būtina pasitikslinti dydį, nes tai galės padėti išvengti drabužių grąžinimo. Jei drabužius planuojate pirkti kitam ar dar kitam sezonui, vertėtų gerai pagalvoti, ar dabartinis dydis vis dar išliks toks pat.

 

Ar drabužis yra pakankamai praktiškas?

Kai kurie vaikiški drabužėliai paperka savo... grožiu, tačiau visada svarbu įsitikinti, kad perkami drabužiai yra ne tik gražūs ir tinkamo dydžio, bet taip pat ir praktiški. Naudinga išsiaiškinti, ar jus dominančius drabužėlius bus pakankamai paprasta apvilkti ir nuvilkti, ir t.t. Kartais pasiruošimas į lauką pareikalauja iš tiesų nemažai laiko ir pastangų, todėl visada svarbu įsitikinti, kad jums nereikės ilgai sagstyti drabužių sagų, ir t.t. Sužinoti daugiau apie siūlomus drabužius galite šių prekių aprašymuose: tikėtina, kad būtent tai leis jums parinkti tinkamiausius rūbus.

 

Atsižvelkite į sezoniškumą

Nors pasibaigus sezonui įvairiems drabužiams neretai yra taikomos nuolaidos, tačiau ne visada galime tinkamai numatyti, koks vaikiškų rūbų dydis bus tinkamas ateinantį sezoną. Būtent todėl geriausia pirkti tik tuos drabužius, kurie vaikui yra tinkami šiuo metų laikotarpiu: nors ir galima daugmaž numatyti, koks bus reikalingas vaikiškų rūbų dydis, tačiau taip pat galima ir apsigauti. Pamirškite drabužių pirkimą „išaugimui“ – per dideli drabužiai dažniausiai sudaro pernelyg didelių nepatogumų (nuolat tenka palenkti kelnių galus ir pan.)

 

Drabužėlių kaina

Žinoma, tėveliams neretai yra aktualu ir tai, kokia yra siūlomų drabužėlių kaina. Jei tinkamų prekių paieškas vykdysite ne fizinėje, bet internetinėje parduotuvėje, galėsite tiesiog pasirinkti prekių atranką nuo mažiausios iki didžiausios kainos, ir tai tikrai leis pasirinkti tinkamiausias prekes.

 

Reklama

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,