Logo
 Spausdinti šį puslapį

Ugniagesiai gelbėtojai šalino nuvirtusius medžius, Klaipėdos apskrityje – 8 kartus

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento nuotr. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento nuotr.

Praėjusi audringa para buvo nerami priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnams. Šalyje jie per parą 87 kartus vyko šalinti virtusių medžių, šakų nuo važiuojamosios kelio dalies ir kitur.

 

Kauno apskrityje – 24 kartus, Marijampolės ir Vilniaus apsk. –po 12 kartų, Alytaus ir Tauragės apsk. – 9 kartus, Klaipėdos – 8 kartus, Panevėžio – 6 kartus, Šiaulių – 4, Utenos – 3 kartus.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba informuoja, kad ir šiandien vėjas nerims. Spalio 22 d. vėjas pajūryje gali siekti 22–27 m per sekundę, naktį – iki 28–32 m per sekundę.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, įspėdamas gyventojus apie stiprų vėją, spalio 20-osios vakare išsiuntė perspėjimo pranešimą šalies gyventojams.

Ugniagesiai gelbėtojai prašo gyventojų šiomis dienomis laikytis atsargumo priemonių, vengti pasivaikščiojimų parkuose ir miškuose, miško kelių, nestatyti automobilių prie elektros linijų ar po medžiais, nes pučiant stipriam vėjui jie gali lūžti ir sužeisti žmones ar suniokoti automobilius. Neretai smarkus vėjas išjudina ir įvairias konstrukcijas, plėšia namų stogus, todėl būkite atidūs vaikščiodami lauke, o jeigu nėra būtina išeiti, būkite namuose. Jeigu turite galimybę, pasirūpinkite ir vienišais vyresnio amžiaus kaimynais, įspėkite juos apie gresiantį pavojų, o nelaimės atveju skambinkite skubiosios pagalbos tarnybų telefonu 112.

Šiemet ugniagesiai gelbėtojai per 2 tūkst. kartų vyko šalinti ant kelių, automobilių, namų ar elektros linijų užgriuvusių medžių ir šakų. Daugiausia tokių darbų buvo atlikta Vilniaus (411), Kauno (402), Alytaus (322), Utenos (226) ir Klaipėdos (165) apskrityse.

Šių darbų skaičius buvo ypač išaugęs sausio (692 darbai), liepos (366), birželio (303) ir rugpjūčio (216) mėnesiais.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,