Logo
 Spausdinti šį puslapį

Sporto stovyklos prie Gargždų karjerų pirmasis etapas beveik baigtas (nuotraukos)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Simos Ulvikienės nuotr. Simos Ulvikienės nuotr.

Gargždų karjerų teritorijoje statomos sporto stovyklos pirmojo etapo darbai artėja prie pabaigos, informuoja Klaipėdos rajono savivaldybės Statybos ir infrastruktūros skyrius. Jau įrengtos 3 futbolo aikštelės bei tinklinio aikštynas, pastatyti 8 mobilūs nameliai su sanitariniais mazgais, taip pat – pontoninis tiltas, pasėta žolė, įrengiama tvora, įrengti vandentiekio, nuotekų, drenažo tinklai. Šiuo metu, anot Savivaldybės atstovų, sprendžiami smulkūs rangos klausimai ir vykdomi baigiamieji teritorijos tvarkymo darbai.

 

„Artėjame prie pabaigos, viskas pagal planą. Lapkričio pabaigoje jau numatytas dokumentų pridavimas“, – informavo darbus atliekančios UAB „Jakaita“ direktorius Darius Jakaitis, pridurdamas, kad viskas vyko sklandžiai, taip, kaip ir numatyta sutartyje.

8 moduliniuose nameliuose (2 kompleksai po 4) yra įrengti dušai, tualetai, persirengimo kambariai.

„Pavasarį, kai sužaliuos žolė, matysime gražią erdvę. Per pirmąjį etapą padarėme nemažai darbų: aplinkotvarka, žemės darbai, iš apleistos teritorijos erdvė yra sukultūrinta“, – kalbėjo rangos įmonės vadovas.

Jo teigimu, naudotis aikštynais bus galima kitąmet, kai pilnai susiformuos žolės danga, šaknų sistema. D. Jakaitis nurodė, kad sporto aikštynuose yra įrengta ir melioracinė bei laistymo sistema.

Pirmojo etapo darbų vertė siekia 600 tūkst. eurų, iš jų 200 tūkst. eurų – Europos Sąjungos ir Valstybės biudžeto lėšos.

Kol kas antrajam projekto etapui lėšų Savivaldybės biudžete nėra numatyta, planuojama ieškoti išorinių finansavimo šaltinių.

Savivaldybės anksčiau išplatintame pranešime spaudai buvo rašoma, kad šioje teritorijoje yra suplanuotos net 5 futbolo aikštės, maudykla, konferencijų, maitinimo bei apgyvendinimo patalpos, iš viso tikimasi, kad ši stovykla galėtų priimti iki 300 sportininkų.

UAB „Jakaita“ direktorius neatmetė galimybės dalyvauti ir antrojo etapo rangos darbų konkurse, jeigu šis būtų skelbiamas.

 

Sporto stovyklos vaizdas iš viršaus – Simos Ulvikienės nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,