Logo
 Spausdinti šį puslapį

5 būdai, kaip pilnavertiškai pasimėgauti gamta savo namų apylinkėje?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi nuotr. Asociatyvi nuotr.

Laiko praleidimas gamtoje gali būti tikru išsigelbėjimu po sunkios ir įtemptos darbo dienos, ypač, jei didžiąją laiko dalį praleidžiate prie kompiuterio ar telefono ekrano. Būdų, kaip galima pilnavertiškai pasimėgauti gamta net nenutolus toli nuo namų tikrai yra ne vienas. Viskas, ko reikia, atrasti tuos kelis, kurie jums kels didžiausią malonumą. Taigi, šiame straipsnyje ir pateiksime keletą idėjų, ką galima nuveikti gryname ore savo namų apylinkėje.

 

Kasdien skirkite laiko pasivaikščiojimui

Be jokios abejonės, vienas paprasčiausių būdų, kaip galima pasimėgauti visais gamtos teikiamais malonumais, yra ne kas kita, o paprasčiausias pasivaikščiojimas. Greičiausiai netoliese jūsų namų tikrai galima rasti parką ar mišką, kur galėtumėte atsipalaiduoti ir pabūti su savomis mintimis. Iš tiesų vaikščiojimas yra būtinas mums ne tik dėl to, jog jo metu galime nusiraminti, bet ir dėl to, jog jis palaiko mus fiziškai aktyvius. Ne paslaptis, jog fizinis aktyvumas yra būtina dalis kiekvieno žmogaus gyvenime, kadangi jis tiesiogiai susijęs ir su mūsų sveikata. Žinoma, vaikščiojimą galima keisti ir bėgimu ar bet kokia kita jums malonia fizine veikla. Kad ir ką pasirinksite, kasdien skirkite bent pusvalandį tokiam pabuvimui gryname ore.

 

Paskaitykite knygą lauke

Nesvarbu, ar turite savo kiemą, ar gyvenate daugiabutyje, susirasti kampelį, kuriame galėtumėte paskaityti mylimą knygą tikrai nebus sunku. Parkuose yra daugybė suoliukų, kur galėsite tiesiog pasimėgauti laiku su knyga. Visgi, jei tai darysite šaltuoju metų sezonu, nepamirškite šiltos aprangos, kuri apsaugos nuo žvarbaus ir atšiauraus oro. Galiausiai, jei turite savą kiemą, jums gali pasitarnauti ir lauko gultai – išsineškite vieną jų ir kartu prigriebkite keletą pledų, kurie ir sušildys, ir tikrai sukurs be galo jaukią atmosferą, tad geras laikas tikrai bus garantuotas.

 

Išmėginkite sodininkystę

Jei dar nebandėte, tiesiog privalote išbandyti sodininkystę! Iš tiesų daugybė žmonių, iš pradžių galvojusių, jog šis užsiėmimas tikrai ne jiems, greitai pakeičia nuomonę, vos tik tai išbandę. Sodininkystė gali teikti itin didelį džiaugsmą, tačiau jai reikės savo žemės plotelio. Matydami, kaip iš sėklos išauga augalas, net subrandinantis vaisius, jaučiame ne tik pasitenkinimą ir pasididžiavimą savimi, jog tai padarėme savomis rankomis, bet ir tarsi labiau susiliejame su gamta. Kaip bebūtų, pradedantiesiems rekomenduojama pradėti nuo kiek mažesnio žemės ploto bei kiek mažiau priežiūros reikalaujančius augalus.

 

Įsirenkite poilsio zoną kieme

Dar vienas puikus patarimas, norint daugiau laiko praleisti lauke – savo namų kieme įsirengti poilsio zoną. Be abejo, šis patarimas greičiausiai bus naudingas tik nuosavą namą turintiems žmonėms. Priklausomai nuo jūsų norų ir poreikių, tai gali būti pavėsinė arba terasa. Kad ir kurį iš šių variantų pasirinksite, skirkite pakankamai laiko ir jų įrengimui. Labai svarbu yra sukurti malonią erdvę, kurioje būtų malonu ir patogu leisti laiką. Tad, pasirūpinkite jums patinkančiais ir jūsų pasirinktoje vietoje tinkančiais lauko baldais – foteliais, kėdėmis, pakabinamais krėslais ar staliukais. Jei planuojate terasą, itin geras sprendimas yra markizės, kadangi jos gali apsaugoti tiek nuo labai kaitrios saulės, tiek ir nuo užklupusio lietaus.

 

Pasivažinėjimas dviračiu

Galiausiai, paskutinis, tačiau tikrai ne prasčiausias laiko praleidimo būdas gamtoje yra pasivažinėjimas dviračiu. Galbūt kai kam tai užmirštas užsiėmimas, tačiau tikrai labai vertas dėmesio. Kaip ir vaikščiojimas ar bėgimas, taip ir važinėjimas dviračiu palaiko mus fiziškai aktyvius. Važinėti galite tiesiog savo apylinkėse ar specialiais dviračių takais, dažnai vedančiais pro parkus. Tiesa, prieš užsiimdami šia veikla, nepamirškite pasirūpinti apsaugos priemonėmis, dengiančiomis tam tikras kūno dalis. Taip pat, jei planuojate važiuoti keliu, važiuojamąja dalimi, pasirūpinkite ir šviesą atspindinčia liemene.

Taigi, tikimės, jog šis straipsnis jus įkvėps daugiau laiko praleisti gamtoje. Svarbiausia – rinkitės veikti tai, kas jums tikrai nuoširdžiai patinka. Tokiu būdu, nė neabejojame, jog laiką praleisite puikiai!

Reklama

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,