Logo
 Spausdinti šį puslapį

„OCR Gargždai“ klubo sezonas: varžybose demonstravo aukštus rezultatus ir ne kartą lipo ant nugalėtojų pakylos

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
„OCR Gargždai“ klubo atstovai džiaugiasi, kad sezonas pasižymėjo ir varžybų gausa, ir pasiekimais. Klubo nuotr. „OCR Gargždai“ klubo atstovai džiaugiasi, kad sezonas pasižymėjo ir varžybų gausa, ir pasiekimais. Klubo nuotr.

Šių metų pavasarį oficialiai įkurtas „OCR Gargždai“ klubas, vienijantis ekstremalaus bėgimo entuziastus, džiaugiasi sėkmingais metais varžybose: sportininkai su Gargždų vėliava ne kartą kopė ant nugalėtojų pakylos ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Klubo vadovas Mantas Šedys sutiko portalo mano-gargzdai.lt skaitytojams trumpai papasakoti apie prabėgusį sezoną ir klubo ateities planus.

 

Tarp apdovanojimų – ir tarptautinis trofėjus

„Tai buvo debiutiniai ir sėkmingi metai mūsų klubui OCR (angl. obstacle course race) varžybose. Pavyko dalyvauti Lietuvos, Latvijos, Čekijos organizuotose bėgimuose“, – pasakoja M. Šedys, pridurdamas, kad sportininkai demonstravo aukštus rezultatus.

Anot klubo atstovo, Lietuvoje vykusiose varžybose Gargždų klubo bėgikai dažnai buvo arti prizininkų, ypač sunkiame Kazlų Rūdos „OCR Lithuania“ etape – į geriausiųjų dvidešimtuką pateko bent penki klubo atletai.

Vienas didžiausių pasiekimų – Latvijoje vykusiose žinomos eekstremalaus bėgimo „Drosmes Skrejens“ varžybose komandinėje įskaitoje „OCR Gargždai“ pelnė antrą vietą, dviejuose etapuose užimta 1-oji vieta. Šiose rungtyse varžosi 200–300 ekstremalaus bėgimo entuziastų.

„Keturiuose iš penkių etapų pavyko užlipti ant prizininkų pakylos ir griausmingai sušukti firminį spartanų šūkį, – pasiekimus vardijo pašnekovas. – Taip pat mūsų komandos narys Modestas Putrius vos prieš savaitę grįžo iš Čekijos „Spartan Trifecta“ etapo. „Spartan“ varžybos rengiamos visame pasaulyje ir laikomos vienomis sunkiausių ir prestižiškiausių. Jose susirinko net virš tūkstančio sportininkų, kurie varžėsi ypač sunkiose ekstremalaus bėgimo rungtyse Dolny Moravos apylinkių kalnuose. Per dvi dienas teko įveikti virš 40 km trasos su įvairiomis kliūtimis bei užduotimis, o oro temperatūra irgi dažnai buvo arti nulio, tai kliūtis padarydavo dar labiau nenuspėjamas. Gerai pasirodęs visuose bėgimuose „Open“ klasėje bendroje įskaitoje Modestas užėmė 68 vietą tarp daugiau nei 600 dalyvių.“

Tarp didžiausių „OCR Gargždai“ šių metų pasiekimų – ir „EXTREME Run“ varžybose komandų įskaitoje pelnyta pirmoji vieta, „Red Bull“ komandinėse varžybose užimta trečioji pozicija. Džiugino ir individualūs sportininkų pasiekimai: „Bebro kelias“ varžybose Simonas Muižė bėgime užėmė 3 vietą, o „Drosmes Skrejens“ varžybose 14 km rungtyje Ieva Želvytė taip pat iškovojo 3 vietą.

 

„Drosmes Skrejens" varžybose komandinėje įskaitoje „OCR Gargždai" pelnė antrą vietą. Klubo nuotr.

 

Kliūtys – netikėtos ir originalios

Pasiteiravus, kokias įdomias kliūtis teko įveikti bėgikams, M. Šedys sakė, kad visų OCR varžybų organizatoriai mėgsta nustebinti dalyvius bei paruošia daug sudėtingų kliūčių, kur kartais vien fizinės jėgos ar ištvermės neužtenka ir tenka gan ilgai pasukti galvą ieškant atsakymų.

„Pavyzdžiui, Liepojoje rugsėjo pabaigoje vykusiose varžybose buvo pasitelkti II pasaulinio karo bunkeriai, kuriuose bėgikams teko visiškai aklinoje tamsoje rasti išėjimą. Verta paminėti, kad prieš tai teko įveikti ledinio vandens kliūtį, kas suteikė savotiško šoko ir susiorientuoti buvo išties sudėtinga. Vasarą vykusios „Alfa Run“ varžybos Vilniaus rajone taip pat pateikė begalę staigmenų: itin subjuręs oras varžybų išvakarėse trasą pavertė didele pelke, tad bent pusę kliūčių teko įveikinėti praktiškai plaukiant arba šliaužiant, o pažliugę miško takeliai pareikalavo ypač daug fizinių jėgų, norint sėkmingai finišuoti“, – įspūdžiais dalinosi klubo vadovas.

Prisimindamas juokingesnius nutikimus iš varžybų M. Šedys minėjo dažną dalyvių pasiklydimą trasoje: „Kartais žymėjimas būna gan sunkiai matomas, tad kai sportininkas bėga gan ilgą laiką ir aplink – nė gyvos dvasios, verta sunerimti dėl savo kompaso tikslumo. To nepavyko išvengti daugeliui, bet praktikuojantis ateina ir patirtis.“

 

Modestas Putrius vos prieš savaitę grįžo iš Čekijos „Spartan Trifecta" etapo, tai aukščiausio lygio OCR varžybos. Klubo nuotr.

 

Džiaugiasi didesniu sportininkų būriu

„OCR Gargždai“ metų pradžioje išsikėlė tikslą – burti kuo didesnę ir aktyvesnę OCR sporto bendruomenę Gargžduose. Anot klubo atstovo, praėjus pusei metų jau galima pasidžiaugti tam tikrais darbo rezultatais.

„Šiuo metu turime bent 20 aktyvių sportininkų (prieš pusmetį buvo 10 – aut. past.), kurie dalyvauja varžybose, taip pat yra nemažas būrys prijaučiančių šio sporto entuziastų, kas žino, gal vieną dieną kažkas iš jų taps mūsų klubo dalimi“, – džiaugėsi ekstremalaus bėgimo entuziastas.

Jis pridūrė, kad ir toliau yra aktyviai bendradarbiaujama ir su kitais klubais, vieni kitus palaiko ir dalijasi žiniomis.

„Esant progai taip pat norime pakviesti visus norinčius sportuoti prisijungti prie mūsų klubo ir patirti tiek ekstremalius pokyčius, tiek pojūčius. Šiuo metu susidomėjimas šia sporto šaka tik auga, vis daugiau bendraminčių kuriasi kituose miestuose. Covid-19 aplinka taip pat padiktavo tam tikras aplinkybes – ši sporto šaka nereikalauja didelių finansinių išteklių, nesvarbios oro sąlygos, svarbu tik noras ir tinkama avalynė“, – prisijungti prie bendruomenės kvietė M. Šedys.

Visą informaciją apie klubo veiklą galima rasti ir sekti feisbuko paskyroje „OCR Gargždai“.     

 

OCR entuziastų ratas plečiasi. Klubo nuotr.

                                             

Sieks infrastruktūros sukūrimo ir surengti vieną „OCR Lithuania“ etapų

Šį mėnesį vykusiame sezono uždarymo ir aptarimo renginyje sporto klubas išsikėlė ir tikslus artėjančiam sezonui. Vienas tokių – įkurti sporto patalpas, pritaikytas OCR sporto šakai. Praėjusiais metais klubas siekė finansavimo daugiafunkciam įrengimui Gargždų parke. Deja, tuomet pritrūko tik 10 balsų, kad idėja laimėtų gyventojų iniciatyvų konkurse.

„Turime planų dalyvauti ir šiuo metu Savivaldybės rengiamame konkurse bei ieškoti kitų įmanomų būdų sukurti geriausią sporto aikštelę visoje Lietuvoje, kur savo vietą galės rasti ir jaunas, ir senas. Tikimės taip pat ir vietos verslo paramos savo idėjoms įgyvendinti“, – siekius vardijo pašnekovas.

Tarp keliamų tikslų – surengti OCR sporto varžybas ar vieną iš „OCR Lithuania“ etapų Klaipėdos rajone. Esą neseniai teko susitikti ir su Lietuvos OCR federacijos atstovais, susitikimo metu aprodytos visos galimos Klaipėdos rajono vietos, kur būtų galima surengti vieną iš „OCR Lithuania“ etapų

„Kol kas viskas dar tebėra diskusijų lygyje, bet tikimės, kad idėjos ir mintys materializuosis bei virs kūnu. Galėsime pas mus sutraukti visus geriausius Lietuvos OCR sporto entuziastus bei kaimyninių šalių atstovus“, – vylėsi klubo vadovas.

Jis atskleidė, kad ir toliau sieks populiarinti OCR sporto šaką, plėsti bendruomenę. Norisi ir toliau aktyviai dalyvauti varžybose tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Keliami tikslai sudalyvauti „SPARTAN RACE“ varžybose (aukščiausio lygio varžybos Europoje) bei Lenkijos „RUNMAGEDDON“ varžybų cikle ( 4–5 etapai).

„Sezonas buvo puikus, pavyko įgyvendinti daugumą užduočių, iškelti tikslai dar labiau tobulėti. Svarbiausia – nedingo noras daryti puikius darbus bendruomenės labui. Tikimės, kad kiti metai atneš dar daugiau medalių mūsų sportininkams bei OCR Gargždai vardas skambės visoje Europoje, o gal ir už jos ribų. Aroo Aroo Aroo!“, – ambicingai nusiteikęs pokalbį baigė M. Šedys.

 

Varžybų akimirka. Klubo nuotr.

 

„OCR Gargždai" klubo nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,