Logo
 Spausdinti šį puslapį

Kruizinių laivų terminale duotas startas krantinių rekonstrukcijai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Susisiekimo ministerijos nuotr. Susisiekimo ministerijos nuotr.

Siekiant užtikrinti tinkamą esamų statinių būklę, tęsti saugią jų eksploataciją bei pritaikyti krantines didesniems kruiziniams laivams švartuoti, pradėtas kapitalinis kruizinių laivų terminalo krantinių remontas. Darbus ketinama baigti 2022 metų pavasarį.

 

„Uostas turi būti vystomas ir plėtojamas, kad atitiktų rinkos poreikius. Yra akivaizdžios pasaulinės tendencijos, rodančios, kad laivybos verslo efektyvumą siekiama užtikrinti didesniais laivais. Tokią pat tendenciją matome ir kruizinėje laivyboje, tad siekdami ir toliau būti konkurencingi, privalome eiti koja kojon su pasaulinėmis tendencijomis ir vystyti Klaipėdos uostą jų kryptimi“, – sako Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas.

Darbai kruizinių laivų terminale bus vykdomi dviem etapais. Pirma, bus sutvirtintas dugnas ties krantinėmis, suremontuotos gelbėjimosi kopėčios, pakeisti atmušai, pastatyti nauji švartavimo stulpeliai bei atlikti kiti būtinieji darbai. Antro etapo metu Priešpilio gatvėje bus įrengti nuotekų tinklai. Jais iš kruizinių laivų į Klaipėdos miesto savivaldybės savitakinių nuotekų tinklus bus šalinamos nuotekos.

„Kruizinės laivybos atsigavimo ženklai pasaulyje jau fiksuojami. Kitais metais į Klaipėdos uostą užsukti jau yra suplanavę apie 60 kruizinių laivų, tad krantinių rekonstrukcijos darbus privalome atlikti iki naujojo sezono. Suprantame, kad kruizinių laivų terminalas – mėgstama vieta tiek miestiečių pasivaikščiojimui, tiek žvejybai. Deja, maždaug pusmetį, kol krantinės bus tvarkomos, žvejyba ten nebus galima, tad norėčiau paprašyti klaipėdiečių ir miesto svečių pakantumo“, – teigia Uosto direkcijos vadovas Algis Latakas.

Pirmo etapo darbus atliks TS UAB „Tilsta“, o antro etapo – UAB „Naujoji Gotika“. Visų darbų vertė – apie 1,5 milijono eurų be PVM.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,