Logo
 Spausdinti šį puslapį

Žuvusiems keliuose sužibo policijos pareigūnų žvakelės

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos AVPK nuotr. Klaipėdos AVPK nuotr.

 

Klaipėdos apskrities policijos pareigūnai paminėjo Pasaulinę žuvusiųjų eismo įvykiuose atminimo dieną.

 

 

Kasmet trečiąjį lapkričio sekmadienį minima Pasaulinė žuvusių eismo įvykiuose atminimo diena. Šią dieną siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į kone kasdien keliuose žūstančius ir sužalojamus žmones, vairuotojai ir kiti eismo dalyviai skatinami susimąstyti apie savo ir kitų elgesį užtikrinant saugumą keliuose.

 

Klaipėdos apskrityje nuo 2021 m. pradžios jau įvyko 338 įskaitiniai eismo įvykiai, pernai per tą patį laikotarpį buvo fiksuoti 369 tokie eismo įvykiai. Per juos šiemet žuvo 12, pernai – 19 žmonių. Sužeista šiemet – 419, pernai – 405 eismo dalyviai. Vien Klaipėdos mieste per 2021 m. užregistruoti 156 įskaitiniai eismo įvykiai, pernai per tą patį laikotarpį – 154. Juose žuvo trys, sužeisti 169 žmonės. O pernai per tą patį laikotarpį žuvo 6, sužeistas 161 eismo dalyvis. Dar trys žmonės šiemet žuvo Kretingos rajone, keturi – Klaipėdos rajone, po vieną – Palangoje ir Skuodo rajone. Plungės rajone, Rietave ir Neringoje aukų keliuose šiemet pavyko išvengti. Tarp žuvusiųjų yra 5 automobilių vairuotojai, 3 pėstieji, 2 dviratininkai, motociklo vairuotojas ir automobilio keleivis.

 

Klaipėdos apskrities Kelių policijos tarnybos pareigūnai kartu su policijos kapelionu Antanu Budrecku, Klaipėdos mieste ir Klaipėdos rajone eismo įvykių vietose uždegė žvakeles, kurios vairuotojams ir kitiems eismo dalyviams dar kartą turėtų priminti – už saugumą keliuose atsakome visi ir tik bendromis pastangomis galima pasiekti, kad skaudžių nelaimių įvyktų kuo mažiau.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,