Logo
 Spausdinti šį puslapį

Iniciatyva „Niekieno vaikai“ kviečia savanoriauti Klaipėdoje

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pexels.com nuotr. Asociatyvi Pexels.com nuotr.

Iniciatyvos „Niekieno vaikai“ savanoriai rūpinasi vienišais vaikais ligoninėse, šalia kurių nėra jų tėvų ar teisėtų globėjų.

 

Savanoriai teikia visą reikiamą emocinį palaikymą: žaidžia, ramina, migdo, nešioja, guodžia, išklauso, padrąsina, moko naujų įgūdžių, palydi į procedūras.

Savanoriai laiką su vaikais leidžia ne tik darbo metu, bet ir vakarais bei savaitgaliais, esant poreikiui - ir naktį. Konkretus budėjimo grafikas sudaromas pagal poreikį, atsižvelgiant į vaiko interesus. Visais atvejais siekiama, kad būtų kuo mažesnė savanorių kaita prie vieno vaiko tam, kad būtų užmezgamas ir išlaikomas emocinis kontaktas.

Iniciatyvoje „Niekieno vaikai” savanoriauti galite jau penkiuose Lietuvos miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje. Viename mieste atrankos vyksta kartą per metus.

IEŠKOME NAUJŲ SAVANORIŲ KLAIPĖDOJE! Kviečiame registruotis ir jungtis į informacinius renginius ir daugiau sužinoti apie savanorystę ligoninėse ir kitose įstaigose. Registracijos formą rasite čia.

O jei esate iš kito miesto - kviečiame Jus užpildyti pateiktą formą čia ir el. paštu informuosime kuomet jos vyks Jūsų mieste.

 

KAIP TAPTI SAVANORIU?

 

Įsivertinti savo galimybes. Savanoriais gali tapti ne jaunesni kaip 18 metų asmenys, turintys galimybę skirti bent 5 kartus po 5 val. per mėnesį budėjimams su vaikais ligoninėse ir 2 val. per mėnesį savanorių susirinkimui (bendrai 27 val. per mėnesį savanorystei: budėjimams ir susirinkimui). Savanoriai patys nurodo, kada gali budėti ligoninėje: ryte, po pietų, vakare, naktimis, darbo dienomis ar savaitgaliais.

Užpildyti savanorystės anketą. Kai planuosime mokymus Jūsų mieste, pranešime apie artimiausią atranką, mokymų datas bei atsiųsime savanorystės anketą Jūsų nurodytu el. paštu.

Dalyvauti grupinėje atrankoje. Atrankos metu plačiau papasakojame apie organizaciją ir jos veiklą, savanorystę ligoninėse, atsakome į kylančius klausimus, siekiame kuo geriau pažinti Jus.

Dalyvauti mokymuose. Įveikus atranką būtini penkių dienų parengiamieji mokymai savanoriams, kurių metu kalbame apie vaikų ir suaugusiųjų prieraišumą, emocijas ir jausmus, netinkamą vaikų elgesį ir kaip į jį reaguoti, raidos sutrikimus, aptariame savanorystės organizacinius klausimus.

Gauti pažymas ir pasirašyti sutartį. Visi savanoriai, einantys budėti prie vaikų į ligonines, privalo pateikti neteistumo bei sveikatos pažymas. Po mokymų su savanoriais pasirašoma terminuota sutartis, kurios trukmė – 1 metai.

 

KĄ GAUNA SAVANORIAI?

 

   Prasmingai praleistą laiką reikšmingai prisidedant prie to, kad nė vienas vaikas ligoninėje neliktų vienišas.

   Vaikų šypsenas ir palaikančią savanorių bendruomenę.

   Asmeninį augimą įgyjant reikšmingos patirties, žinių bei kompetencijų: dalyvaujant veikloje, mokymuose, supervizijose.

   Palaikymą budėjimų metu ir po jų.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,