Logo
 Spausdinti šį puslapį

Šiukšlynas Liepų g. bado akis: priežastis – COVID-19 protrūkis aptarnaujančioje įmonėje

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Agotos Rimkuvienės nuotr. Agotos Rimkuvienės nuotr.

Liepų g. gyventojai jau kurį laiką priversti stebėti augantį didžiulį šiukšlyną prie pusiau požeminių konteinerių aikštelių. Maišuose sukrautos įvairios žaliosios atliekos – medžių šakos, lapai. Pasidomėjome, kodėl susidarė tokia probleminė situacija.

 

„Įmonė, kuri veža žaliąsias atliekas mieste, UAB „Gargždų komunalinės paslaugos“, turi COVID-19 protrūkį. Ir vakar, ir šiandien kalbėjau su įmonės atstovais ir prašiau, kaip įmanoma greičiau tą problemą likviduoti. Priežastis yra ta, kad kitą sunkiasvorio transporto vairuotoją nėra taip lengva rasti“, – problemos priežastį įvardijo Gargždų seniūnijos seniūnė Indrė Žiedienė, vildamasi, kad artimiausiu metu atliekos bus išvežtos.

Jos teigimu, neišvežtų lapų yra ir Vingio g. parkelyje, taip pat – miesto parke. Be to, gyventojai šalia sukrautų žaliųjų atliekų maišų pradėjo krauti ir savo buitines atliekas: „Norėtųsi gyventojų supratingumo, nes pas mus padedi kur nors maišelį ir jis tuoj pat „apauga.“

Seniūnė atkreipė dėmesį ir į tai, kad seniūnijos tvarko tik žaliuosius plotus, priskirtus visuomenės poreikiams, t.y. viešas erdves, o daugiabučių namų kiemus dažniausiai tvarko namų bendrijos. Jos, pasak seniūnės, pačios ir turi organizuoti žaliųjų atliekų išvežimą.

„Ten, kur bendrija, jie patys turėtų spręsti ir išvežti, bet vengia tai daryti. Mes, seniūnija, nenorime šiukšlyno, tai vieną kartą Liepų g. išvežėme, šiemet vėl – matome, kad antrą kartą turime tą pačią problemą, o kai taip susiklosto situacija, tai iš gero noro lieka bėda“, – atviravo I. Žiedienė.

Ji nurodė, kad bendrijų pirmininkams teks parengti bendrą informacinį pranešimą dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir dar kartą priminti egzistuojančią tvarką.

VšĮ „Gargždų švara“ direktoriaus pavaduotojas Raimundas Daubaris taip pat akcentavo, kad įstaigos, įmonės, kurios administruoja tam tikrus pastatus, teritorijas Gargždų mieste, pačios turi susitvarkyti žaliąsias atliekas.

„VšĮ Gargždų švara“ yra atsakinga tik už komunalines ir už rūšiuojamas atliekas: popierių, plastiką, stiklą. Žaliųjų atliekų mes netvarkome. Vėžaičiuose didelių gabaritų aikštelėje žaliosios atliekos yra priimamos tik iš gyventojų, bet ne iš bendrijų ar įmonių. Jie turėtų vežti į Glaudėnus, susimokėti pinigus už jų priėmimą arba samdyti kažkokią įmonę, kuri surinktų ir išvežtų“, – informavo R. Daubaris.

 

IMG_6847.jpg

A. Rimkuvienės nuotr.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,