Logo
 Spausdinti šį puslapį

„Banga“ įveikė Kauno „Žalgirį“ ir sėkmingai užbaigė sezoną

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
fkbanga.lt nuotr. fkbanga.lt nuotr.

Sekmadienį Kaune „Banga“ 1:0 įveikė Kauno „Žalgirį“ ir sėkmingai užbaigė A lygos sezoną – finišavo septintoje turnyrinės lentelės vietoje.

 

Kad nereiktų dairytis į tuo pat metu Marijampolėje vykstančias „Sūduvos“ ir „Dainavos“ rungtynes , „Banga“ nuo pirmųjų susitikimo minučių rungtyniavo aktyviai.

Tiesa, pirmąją pavojingą progą turėjo kauniečiai, kai 8 minutę L. Pilibaitis iš aštraus kampo pasiuntė kamuolį greta vartų. Vėliau galimybes pasižymėti pirmajame kėlinyje turėjo tik gargždiškiai. 13 minutę po kampinio S. Urbys iš kelių metrų smūgiavo greta vartų. 29 minutę po greitos kontratakos D. Romanovskij iš 17 metrų pasiuntė kamuolį varžovų vartininkui į glėbį. Po keleto minučių šeimininkų gynėjas neleido kamuoliui pakliūti į vartus po pavojingo S. Yoshikawa smūgio. Dar po minutės jau „Žalgirio“ vartininkas A. Mickevičius gelbėjo savo komandą nuo D. Romanovskio smūgio į apatinį vartų kampą.

Antrajame kėlinyje atkuto ir aikštės šeimininkai, vis dažniau apsilankydavę prie „Bangos“ vartų. Laimei, dažnai ties baudos aikštelės prieigomis kauniečių atakos užstrigdavo. Ne daug kuo galėjo pasigirti ir „Banga“. Visgi, 70 minutę po S. Urbio perdavimo iš dešiniojo krašto A. Mickevičius atrėmė itin pavojingą P. Lotužio smūgį. 76 minutę paplušėti teko ir K. Smilingiui, išgelbėjusiam komandą nuo šeimininkų smūgio iš kelių metrų.

Papildomos įtampos „Bangai“ sukėlė ir žinios iš Marijampolės. Ten 79 minutę „Dainava“ išsiveržė į priekį ir paaiškėjo, kad gargždiškiams būtina įveikti kauniečius.

Rungtynių didvyriu tapo antrajame kėlinyje aikštėje pasirodęs K. Žebrauskas. Iš pradžių jaunasis „Bangos“ saugas pavojingai smūgiavo iš toli, vėliau tik centimetrų pritrūko, kad pasiųstų kamuolį į vartus iš baudos aikštelės, o galiausiai 84 minutę, pasinaudojęs šeimininkų klaida, smūgiu iš 16 metrų pasiuntė kamuolį į vartus.

Per likusį laiką „Bangos“ futbolininkai negailėdami jėgų stabdė šeimininkų atakas ir užbaigė sezoną puikia pergale. Pergalė ne tik garantavo išlikimą A lygoje, bet leido aplenkti nesėkmę Vilniuje patyrusį Telšių „Džiugą“ ir užkopti į septintąją vietą. Šią vietą komandai lėmė įspūdingas finišas – per paskutines 5 rungtynes „Banga“ iškovojo 3 pergales, 2 kartus sužaidė lygiosiomis ir įsirašė į sąskaitą 11 taškų.

 

Žalgiris (Kaunas) – Banga (Gargždai) 0:1 (0:0).

Įvarčiai: 84 min. K. Žebrauskas (Banga).

Įspėjimai: 22 min. E. Kloniūnas, 64 min. D. Naah, 79 min. M. Thuique (Žalgiris); 72 min. I. Venckus, 86 min. K. Smilingis, 89 min. D. Romanovskij, 90+2 min. E. Bračkus (Banga),

„Bangos“ sudėtis: K. Smilingis, R. Vėževičius (90+2′ P.Srėbalius), E. Bračkus, D. Padaigis, V. Antužis (70′ K. Žebrauskas), P. Lotužys (70′ I. Venckus), D. Norvilas, D. Romanovskij, S. Yoshikawa, K. Urbaitis, S. Urbys. Atsargoje liko: M. Bertašius, E. Jurjonas, M. Petrikas, K. Pliuškys, A. Spyčius.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,