Logo
 Spausdinti šį puslapį

Klaipėda perduos Europos jaunimo sostinės titulą, metus vainikuos įspūdingas koncertas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Choose Klaipėda iliustr. Choose Klaipėda iliustr.

Visus metus jaunatviškomis iniciatyvomis ir idėjomis kunkuliavęs uostamiestis, pradeda paskutines oficialias savo, kaip Europos jaunimo sostinės savaites. Gruodžio 17 d., įteikiant Klaipėdos jaunimo apdovanojimus, kartu su Monika Liu, Jessica Shy ir Jovani bus perduotas simbolinis projekto raktas 2022 m. Europos jaunimo sostinei – Tiranai (Albanija). Nors titulą Klaipėda perleis jau netrukus, vienas svarbiausių projekto uždavinių – Klaipėdą atskleisti kaip draugišką ir atvirą jaunimui miestą, bus tęsiamas ir kitais metais, vykdant projekto metais gimusias iniciatyvas.

 

Klaipėda yra pirmasis miestas ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Šiaurės Europoje iškovojęs Europos jaunimo sostinės titulą. Oficialus projekto „Klaipėda – Europos jaunimo sostinė 2021“ uždarymas – jau šį penktadienį, gruodžio 17 d. 18.00 val. Klaipėdos „Švyturio“ arenoje. Renginyje lauks oficialūs Klaipėdos jaunimo apdovanojimai ir įspūdingas koncertas.

 

Renginio ašis – jaunimo apdovanojimai

Klaipėdos jaunimo apdovanojimai – ne vienerius metus rengiama iniciatyva, vis dar yra vienas iš būdų, kuomet Klaipėdos jaunimo atstovai, jaunos šeimos ar jaunimo organizacijos gauna savo veiklų grįžtamąjį ryšį – pasiekimų įvertinimą. Būtent dėl visuomeniškai veikiančių jaunimo atstovų, kiekvienais metais atsiranda naujų lyderių, motyvuoto jaunimo ir dar daugiau kūrybiškų iniciatyvų ar projektų įgyvendinimo. „Klaipėdos jaunimo apdovanojimai“ – tai unikali galimybė ne tik tinkamai įvertinti jaunimo nuveiktus darbus ir jų didžiules pastangas, bet ir paskatinti Klaipėdos jaunimą noriai dalyvauti, prisidedant prie vietinės visuomenės nuolatinio puoselėjimo ir tobulinimo. Šį kartą apdovanojimai bus teikiami 13-oje skirtingų nominacijų: Metų savanoris, Metų jaunimo organizacija, Metų jaunimo projektas, Metų jaunimo ambasadorius, Metų jaunimo partneris, Metų pilietiškiausia organizacija, Metų prisikėlimas, Metų jaunimo lyderis, Metų nugalėtojas, Metų aktyviausia jauna šeima, Metų jaunasis verslininkas, Metų jaunimo verslo lyderis ir Klaipėdiečių siūloma nominacija.

Apdovanojimų metu pasirodys violončelių duetas „Voiceless“, atlikėja KARO ir šokių studija „Sfinx“. Oficialią renginio dalį užbaigs Europos jaunimo sostinės titulo perdavimas Albanijos sostinei Tiranai, 2022-ųjų Europos jaunimo sostinei.

 

 

Antroji renginio dalis – įspūdingas koncertas

Po oficialiosios dalies renginio svečių lauks jaunatviškos energijos nestokojantis koncertas, kurį 20.30 val. atidarys klaipėdietės Monikos Liu pasirodymas. Unikalaus balso savininkė, ryški ir talentinga asmenybė, dainų autorė Klaipėdoje pasirodys su grupe ir atliks populiariausius kūrinius iš savo repertuaro.

Scenoje ją pakeis jaunimo tarpe šiuo metu vieni laukiamiausių atlikėjų – Jessica Shy ir didžėjus Jovani. Prieš du metus staiga išgarsėjusi atlikėja Jessica – unikali ir kūrybinga atlikėja Lietuvos padangėse. 2019 m. pristatytas atlikėjos kūrinys „Viskas, ką turiu“ platformoje „Youtube“ sulaukė daugiau nei 3 milijonų perklausų ir atnešė dainininkei pripažinimą, kuris neblėsta ir šiandien. Jonas Nainys – Jovani – visai nesenai pristatė pirmą su muzikos industrijos milžine „Warner Music Group“ išleistą singlą „Be Right Back“. Jį atlikėjas sukūrė ir įrašė kartu su stipria tarptautine komanda. Jauna, talentinga atlikėja Jessica Shy su gyvo garso grupe ir vienas žinomiausių elektroninės muzikos atlikėjų – Jovani, užtikrins puikią renginio atmosferą ir nepamirštamą vakarą.

 

Daugiau apie Klaipėdos jaunimo apdovanojimus:

https://chooseklaipeda.eu/lt/2021/09/28/klaipedos-jaunimo-apdovanojimai-sugrizo/

 

Daugiau apie projektą „Klaipėdos - Europos jaunimo sostinė 2021":

https://chooseklaipeda.eu/lt/pradzia/

 

Bilietai: https://www.bilietai.lt/lit/renginiai/koncertai/klaipeda-europos-jaunimo-sostine-2021-finisas--monika-liu--jessica-shy-ir-jovani-345443/

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,