Logo
 Spausdinti šį puslapį

Utrių kalnas vėl uždarytas: rekordiškai anksti prasidėjusiam sezonui pertrauką padiktavo atšilę orai (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Sandros Vaičienės nuotr. Sandros Vaičienės nuotr.

Praėjusį ketvirtadienį ant Utrių kalno buvo atidarytos slidinėjimo trasos. Apie sezono pradžią, lankytojų srautus ir pasikeitusias oro sąlygas teiravomės kalną administruojančio Lapių bendruomenės centro pirmininkės Laimos Karbauskienės.

 

„Sezoną pradėjome anksčiau negu visada, taip anksti nesame pradėję, galbūt tik 2014-aisiais – pirmaisiais atsidarymo metais. Dabar būtų 8 sezonas, išskyrus vieną žiemą, kurios visai nebuvo. Spėjome padirbti 5 dienas, dėl oro sąlygų šiandien jau nebedirbame, tačiau vis tiek džiaugiamės, kad, nors ir kaip keista, to šalčio vos prasidėjus žiemai pajūryje buvo. Pripūtėme sniego į pradedančiųjų ir vieną pagrindinę trasą, daugiau nebespėjome“, – komentavo L. Karbauskienė.

Ji pastebėjo, kad šiemet sezono pradžioje žmonių srautas buvo mažesnis, nei ankstesniais metais.

„Gal žmonėms dar ne sezono pradžia, orai ne su šaltuku ir saule, bet labiau apniukę ir drėgni, o gal dėl pandemijos žmonės labiau aptingę, nejudrūs – galima įvairių priežasčių ieškoti, bet kadangi mes – bendruomenė, visai mums neblogai sekasi. Jeigu bus dar šalčio, kaip rodo prognozės, pasiruošime dar iki Kalėdų: prisipūsime sniego ir atidarysime antrą ir trečią trasas, bus daugiau pasiūlos klientams, pratęsime sezoną ir viskas bus gerai. Šiandien plikledis, lynoja, šilumos ketvirtadienį žada iki 8 laipsnių, kažkiek nutirps trasos, žinoma, bet pagrindas liks, tada susitvarkysime ir pratęsime darbus toliau“, – svarstė bendruomenės pirmininkė.

Pašnekovė atviravo, kad Utrių kalnas jau turi lojalių nuolatinių klientų, kurie atvažiuoja vos ne kiekvieną dieną: „Žinoma, mums čia Klaipėda yra arti, tai klaipėdiečiai dažnai atvažiuoja, o savaitgaliai – labiau šeimų dienos, todėl reikia ir vaikams su rogutėms įrengti vietos. Jei orai leis, pasidarysime daugiau pramogų visiems.“

 

Fotogalerijoje – Sandros Vaičienės užfiksuotos akimirkos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,