Logo
 Spausdinti šį puslapį

Atidaroma Jolitos Vaitkutės paroda „Alkani meilės“

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Choose Klaipėda nuotr. Choose Klaipėda nuotr.

„Klaipėda – Europos jaunimo sostinė 2021“ kviečia į unikalios parodos „Alkani meilės“ atidarymą. Vienos populiariausių jaunimo tarpe menininkių, Jolitos Vaitkutės, paroda – dedikacija ribų ir standartų neturinčiai meilei. Septynias klaipėdiečių meilės istorijas pristatančios parodos atidarymas – jau rytoj, gruodžio 16 d. 16  val. Klaipėdos dramos teatre.

 

„Meilė mums reikalinga kaip maistas. Projektas „Alkani meilės“ – apie tai ir apie kitus svarbius ingredientus. Už šių moliūgų ir burokėlių jaučia tikri žmonės – septynios porų istorijos, kurių meilė priimama nevisų. Daržovių kalba man labai patiko, ypač besidalinant tokiomis jautriomis temomis. Į daržoves žiūrėti paprasta, kartais ne taip paprasta žvelgti į kito meilę”, – sako Jolita Vaitkutė.

Intriguojanti paroda – projekto „Klaipėda – Europos jaunimo sostinė 2021“ dovana miestui. Anot Choose Klaipėda komandos, visus metus jaunimui skirtas projektas savo renginiuose akcentavo visuomenėje vis dar stigmatizuotas meilės formas, todėl rengiama paroda – tęsinys projekte akcentuotos lygybės visuose gyvenimo aspektuose. Jolitos Vaitkutės sukurta bučinių serija „Alkani meilės“, tai ne tik daržovės sukritę į reikiamas vietas. Už šios organikos yra tikras dviejų žmonių bučinys ir tikra meilės istorija. Klaipėdiečių bučiniai, įkūnyti į daržovių ekspozicijas skelbia, kad visi mes esame lygūs, nepriklausomai nuo spalvos, kilmės, negalios ar seksualinės orientacijos.

Paroda susideda iš 7 meilės istorijų tarp užsieniečių, netradicinės seksualinės orientacijos ar negalia turinčių žmonių. Kiekviename paveiksle galima matyti skirtingas istorijas, tačiau tokią pat akimirką – meilės vienas kitam išreiškimo akimirką. Parodos atidarymas vyks gruodžio 16 d. 16 val. Klaipėdos dramos teatre. Parodos atidaryme dalyvaus ir pati menininkė, kuri pasidalins mintimis ir pristatys parodą. Su menininke numatyti dar keturi susitikimai parodos eksponavimo metu, kurių tikslios datos bus paskelbtos vėliau Choose Klaipėda paskyroje.

Paroda bus eksponuojama Klaipėdos dramos teatre (Teatro g. 2), antrame aukšte, nuo gruodžio 16 d. iki sausio 16 d., kuri vėliau bus perkelta į Atviras jaunimo erdves (Paryžiaus Komunos g. 16A).

Paroda Klaipėdos dramos teatre bus prieinama kavinės ir skaityklos darbo laiku: I–V 12–17; VI–VII 10–16.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,