Logo
 Spausdinti šį puslapį

Plikiuose po rekonstrukcijos duris atvėrė Kultūros namai (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Sandros Vaičienės nuotr. Sandros Vaičienės nuotr.

Gruodžio 15 dieną įvyko neeilinis renginys Plikių miestelio gyventojams – po rekonstrukcijos atidaryti Plikių kultūros namai.

 

„Plikių kultūros namų pastatas buvo prastos būklės ir reikėjo apsispręsti dėl jo likimo, nes tokiose patalpose kultūrinės veiklos vykdyti jau nebuvo įmanoma. Kadangi šiame pastate veikia ir J. Lankučio viešosios bibliotekos filialas, o kultūros namuose veikė mėgėjų teatras „Ciongs“, vokalinis kolektyvas, vyko tradiciniai renginiai, nuspręsta šį pastatą rekonstruoti. Pastato rekonstrukciją inicijavo Klaipėdos rajono savivaldybės administracija, Kretingalės kultūros centras, kuris yra šio pastato valdytojas, ir Plikių bendruomenė“, – komentavo Kultūros, sveikatos ir socialinės politikos skyriaus patarėjos Jolanta Polekauskienė.

Rangos darbų pradžia – 2019 metų vasario mėnuo, planuota pabaiga – šių metų lapkričio pradžia. Projektuotojas – UAB „Šiltas namas“. Rangovas – UAB „Klaipėdos apdaila“. Pastato rekonstrukcija, kartu su ranga, projektavimu, technine priežiūra kainavo 338 tūkst. eurų.

Renginį vedė Gargždų kultūros centro direktorė Vaida Skuodienė, scenoje pasirodė Kretingalės kultūros centro darbuotojai, tęsė instrumentinė moderniosios ir roko klasikos grupė „Voiceless“. Šventės pabaigą vainikavo Kretingalės kultūros centro darbuotojų kvinteto koncertas. Renginyje netrūko svečių, palinkėjimų ir sveikinimo žodžių.

Kultūros centro direktorė feisbuko paskyroje su internautais pasidalino džiaugsmu: „Plikių kultūros namai atidaryti! Dėkoju iš visos širdies Klaipėdos rajono savivaldybei už tokį neįkainojamą dėmesį kultūrai. Dėkoju savo Kretingalės kultūros centro kolektyvui už bendrystę. Tegul kultūra gyvena kiekvieno širdyje.“

 

Renginio akimirkos – Sandros Vaičienės nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,