Logo
 Spausdinti šį puslapį

Rajono tėveliai mokėsi tobulėti skatinančios pozityvios tėvystės

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pexels.com nuotr. Asociatyvi Pexels.com nuotr.

Šį rudenį (spalio, lapkričio mėnesiais) mūsų rajono tėveliai turėjo galimybę pasisemti žinių ir įgūdžių, dalyvaudami pozityvios tėvystės mokymuose, kurie buvo organizuojami pagal numatytą projektinę veiklą „Įtraukiojo ugdymo galimybių plėtra, I etapas“.

 

Susitikimų metu tėveliai sužinojo, kas padeda kurti geresnį ryšį su vaiku, kokius pagrindinius vaiko poreikius reikia patenkinti tam tikrais amžiaus tarpsniais, kokios priežastys lemia netinkamą vaikų elgesį. Tėvai suprato, kaip svarbu yra priimti ir atspindėti vaiko jausmus, gebėti atpažinti savo jausmus ir išmokti juos valdyti. Dalyviai aiškiai galėjo suvokti, kuo skiriasi pozityvi, nesmurtinė disciplina nuo bausmės. Užsiėmimuose akcentuojama buvo taisyklių ir ribų svarba, reikalavimų ir reakcijų nuoseklumas, aiški, pastovi kasdienė gyvenimo struktūra (dienotvarkė) kiekvienos šeimos gyvenime, nes jos vaikui suteikia saugumo jausmą, o tėvams – atspirties tašką su meile ir pagarba auklėjant vaikus.

Tėvelių nuomone, įgytos teorinės žinios, praktika užsiėmimų metu juos pastiprino, suteikė daugiau pasitikėjimo vaikų auklėjimo procese, skatina ir toliau tobulėti, įveikti sunkumus, mokytis iš savo klaidų. Dalyviai sutinka, kad įgytos žinios efektyviomis taps tik tuomet, kada jas ne tik bandys, bet ryšis nuosekliai taikyti praktiškai savo kasdienybėje.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,