Logo
 Spausdinti šį puslapį

Kokie buvo 2021-ieji rajone ir ko tikimasi šiemet? Mintimis dalinasi rajono įstaigų atstovai

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Viršuje – Gargždų kultūros centro direktorė V. Skuodienė, Klaipėdos rajono policijos komisariato viršininkas Ramūnas Stasiulis, apačioje – Gargždų seniūnijos seniūnės patarėjas Valdemaras Žigus bei Agluonėnų seniūnė Laima Tučienė. Redakcijos archyvo bei laikraščio „Banga“ nuotr. Viršuje – Gargždų kultūros centro direktorė V. Skuodienė, Klaipėdos rajono policijos komisariato viršininkas Ramūnas Stasiulis, apačioje – Gargždų seniūnijos seniūnės patarėjas Valdemaras Žigus bei Agluonėnų seniūnė Laima Tučienė. Redakcijos archyvo bei laikraščio „Banga“ nuotr.

Praėję 2021-ieji išliks atmintyje kaip dar vieni kovos su koronaviruso pandemija metai. Visgi, nepaisant sunkumų, Klaipėdos rajono įstaigų atstovai džiaugiasi jų turiningumu.

 

Džiaugsmas dėl įgyvendintų projektų

Gargždų seniūnijos seniūnės patarėjas Valdemaras Žigus praėjusius metus miestui vertina teigiamai.

„Gargžduose sutvarkytas apšvietimas, pėsčiųjų takai. Žiemos sezonui miestas buvo papuoštas papildomomis dekoracijomis“, – padarytus darbus vardija V. Žigus.

Taip pat Gargždų seniūnijos seniūnės patarėjas giria gargždiškių iniciatyvumą.

„Džiugina, kad su kaupu pasiteisino Gargždų gyventojų siūlytos idėjos. Būtent šie du projektai: vandens kolonėlės pastatymas ir Tuopų–Žiburių gatvės kūdros sutvarkymas, suoliukų įrengimas“, – teigia pašnekovas.

Agluonėnų seniūnė Laima Tučienė džiaugiasi pagražėjusiu kaimo veidu.

„Dar 2020-aisiais buvo pradėti tiesti mūsų pagrindinės Agluonos gatvės šaligatviai. 2021-aisiais gatvė galutinai sutvarkyta. Taip pat atnaujintas, išasfaltuotas ir Juodikių kelias. Džiugina, kad šiais metais gavome daugiau pinigų injekcijų, tad galėjome daugiau lėšų skirti įgyvendinti įvairiems projektams. Taip pat Kūčių išvakarėse Agluonėnuose atsidarė nauja dviejų aukštų maisto ir pramoninių prekių parduotuvė. Jos vietoje seniau buvo pastatas „vaiduoklis“, kurį turėjome tris dešimtmečius. Šiuo metu vienoje gatvės pusėje šviečia kalėdinis sodas, o kitoje – parduotuvė. Tad Agluonėnai tapo tarsi dar papildomai nušviesti ir papuošti“, – naujoves pristato L. Tučienė.

Kitąmet Agluonėnų seniūnė labiausiai viliasi, kad bus geresnė pandeminė situacija.

„Tikiuosi suvaržymų atlaisvinimo. Jų per daug – žmonės pavargo ir yra pasidarę daug piktesni. Pyksta netgi dėl smulkmenų ir iš musės padaro dramblį. Bet tai yra natūralu, ne kiekvienas susitvarko. Na, ir žinoma, kad iš finansinės pusės nebūtų blogesni tie metai“, – tikisi L. Tučienė.

 

Į 2022-uosius – su naujomis viltimis

Klaipėdos rajono policijos komisariato viršininkas Ramūnas Stasiulis pastebi, kad 2021-aisiais Klaipėdos rajone įvykdyta mažiau nusikalstamų veikų.

„Nors ir nežymus, tačiau mažėjimas, palyginus su 2020-aisiais metais, yra. Sumažėjo vagysčių, sunkių nusikaltimų. Tikslesnius duomenis matysime, kai sausį turėsime ataskaitą už visus dvylika mėnesių. Šiaip kriminogeninė situacija, manau, tikrai nepaprastėjo. Net sakyčiau, kad pagerėjo“, – tikina R. Stasiulis.

Kalbėdamas apie praėjusius metus, Klaipėdos rajono policijos komisariato viršininkas prisimena ir jų atneštus sunkumus: ne tik vis dar vyraujančios pandemijos keliamus pavojus, bet ir įvestą galimybių pasų kontrolę bei užplūdusią nelegalių migrantų bangą. Tačiau džiaugiasi, kad su šiais uždaviniais pavyko susitvarkyti.

„Turbūt, kaip ir visi, tikiuosi, kad ateinantys metai bus geresni nei buvo. Taip pat norėtume padėkoti ir bendruomenei, kuri nėra abejinga ir nemažai prisidėjo, padedant išaiškinti nusikalstamas veikas. Tikimės jų sąmoningumo bei pagalbos ir ateityje“, – teigia R. Stasiulis.

2021-ieji nelengvi buvo Gargždų kultūros centrui.

„Žiemą ir pavasarį buvome praktiškai uždaryti. Tada organizuoti nieko negalėjome, nes Kultūros centre veikė vakcinavimo centras. Kiek galėjome, persikėlėme į internetines platybes. Rengėme įvairiausius konkursus, akcijas per „Facebook“, nes kitur neturėjome galimybės“, – sudėtingą situaciją prisimena Gargždų kultūros centro direktorė Vaida Skuodienė.

Ateinančiais metais V. Skuodienė tikisi tiek tęsti įprastą veiklą, tiek pradėti naujus darbus.

„Pirma, labiausiai tikimės, kad pandemija pasitrauks ir galėsime normaliai gyventi. O antra – labai laukiu, kada galėsiu pradėti rūpintis, kad Gargždų kultūros centras užsidarytų renovacijai. Tada galėsime jį palydėti į ilgai lauktą pastato gražėjimo etapą“, – savo norus 2022-iesiems vardija Gargždų kultūros centro direktorė.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,