Logo
 Spausdinti šį puslapį

Priekulės kultūros centras turi naują vadovę

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Rūta Steponavičienė. Asm. archyvo nuotr. Rūta Steponavičienė. Asm. archyvo nuotr.

Pirmadienį Priekulės kultūros centro direktorės pareigas pradėjo eiti Rūta Steponavičienė, laimėjusi Klaipėdos rajono savivaldybės skelbtą konkursą. Jame dalyvavo du asmenys.

 

R. Steponavičienė yra baigusi režisūros studijas Klaipėdos universitete ir jau dvylika metų dirba kultūros srityje, organizuoja renginius. Kandidatuoti į šias pareigas ją paskatino ir kultūrinis pašaukimas, ir pasikeitusios gyvenimo sąlygos.

„Esu žmogus, kuris dažnai nekeičia darbų. Vasarą teko atsisveikinti su gerai visiems žinoma įstaiga VšĮ „Klaipėdos šventės“, kuri organizuoja didžiausius ir ambicingiausius Klaipėdos miesto renginius. Be to, pati apsigyvenau Klaipėdos rajone, tad pradėjau žvalgytis darbo vietos čia“, – paaiškina R. Steponavičienė.

Taip pat naująją Priekulės kultūros centro vadovę šis kraštas žavėjo ir seniau – Drevernoje ir Priekulėje lankydavosi savaitgaliais, vasaros metu, o čia vykstantys renginiai ją domino kaip kultūros vartotoją. R. Steponavičienė džiaugiasi, kad ir pirmas įspūdis, tapus įstaigos direktore, yra teigiamas.

„Pirmiausiai nudžiugau sutikimu, kolektyvu, kuris turi stiprų įdirbį, organizuodamas renginius. Matau, kad tikrai ir puoselėsime jau iš seniau esančius renginius, ir padarysime daug gražių darbų kartu“, – tvirtina pašnekovė.

R. Steponavičienė pasidalina ir savo artimiausiais planais.

„Pirmasis tikslas yra sutvarkyti biudžeto klausimus. Kaip tik dabar yra tvirtinami svarbiausių renginių biudžetai: Agluonėnų „Alasas Lietuvninko kaime“, Drevernos „Ant marių kraštelio“ ir, žinoma, mūsų didžiausio ir ambicingiausio renginio – Priekulės miesto ir žirginio sporto šventės. Pagrindinis tikslas ir yra šiuos didžiausius renginius organizuoti kokybiškai ir visuomeniškai.

O kaip naujoji įstaigos vadovė, sieksiu gerinti bendruomenės įtrauktį į organizuojamus renginius. Kviečiu visus aktyviai dalyvauti Priekulės, Drevernos ir Agluonėnų skyrių mėgėjų kolektyvų darbuose, stebėti mūsų Priekulės kultūros centro puslapį ir sekti informaciją apie renginius, kurie įvyks netolimoje ateityje.

Be to, šiuo metu noriu susipažinti su visais kolektyvo nariais, skyriais. Jau per šią savaitę tai ir teko padaryti. Ta tarsi įvadinė Rugsėjo 1-osios savaitė jau pasibaigė, o nuo kitos savaitės pradėsime intensyviai darbuotis“, – teigia naujoji Priekulės kultūros centro vadovė.

R. Steponavičienė Priekulės kultūros centro direktorės pareigas eina nuo 2022 m. sausio 10 d.

Šiuo metu du Klaipėdos rajono kultūros centrai neturi vadovo.

„Konkursas į Kretingalės kultūros centro direktoriaus pareigas neįvyko. Buvo du pretendentai. Vienas iš jų neatitiko reikalavimų, o kitas atsisakė dalyvauti“, – informavo Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Viešųjų ryšių ir bendradarbiavimo skyriaus vedėja Ernesta Badalova.

Iš pareigų pasitraukus Vėžaičių kultūros centro direktorei, jam laikinai vadovauti paskirta Vaida Skuodienė. Savivaldybė patikslino, kad konkursų į Vėžaičių ir Kretingalės kultūros centrų vadovų pareigas paskelbimo datos dar nenumatytos.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,