Logo
 Spausdinti šį puslapį

Audra pajūryje nejuokavo: momentinis vėjo gūsis suniokojo gyvūnų prieglaudą

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
VšĮ „Būk mano draugas“ nuotr. VšĮ „Būk mano draugas“ nuotr.

Penktadienį pajūryje siaučianti audra ne tik vartė medžius ir jachtas bei apribojo laivybą jūrų uoste. Vos per kelias sekundes stiprus vėjo gūsis nusiaubė ir VšĮ „Būk mano draugas“ gyvūnų prieglaudą.

 

Milžinišką stichijos jėgą Klaipėdos r., Glaudėnų k., įsikūrusi viešosios įstaigos „Būk mano draugas“ gyvūnų prieglauda savo „kailiu“ pajuto penktadienio rytą.

Apie 9 val. stiprus vėjo gūsis išvartė ir suniokojo apie pusę šalia uostamiesčio esančios prieglaudos voljerų. Kai kuriuos tiesiog pakėlė į oro ir nuskraidino kelias dešimtis metrų.

„Viskas truko labai trumpai – vos apie 2–3 sekundes. Tačiau tiek laiko užteko, kad būtų suniokota apie 40 voljerų. Vieną jų radome nuskraidintą net apie 50 metrų. Gerai, kad pakeliui nieko nepasitaikė. Galėjo ir žmogų užmušti“, – kalbėdama su „Vakarų ekspresu“ lengviau atsiduso „Būk mano draugas“ vadovė Galina Kučinskienė.

Nors dalis išvartytų voljerų buvo gerokai apgadinti, juose laikyti šunys nenukentėjo.

„Išsigandę gyvūnai išbėgiojo, teko jų ieškoti ir gaudyti. Beveik visus suradome. Šiuo metu vis dar ieškoma trijų šuniukų. Gerai, kad voljerai nebuvo pritvirtinti, nes būtų su visais gyvūnais į orą pakelti“, – praėjus porai valandų po stichijos šėlsmo sakė G. Kučinskienė.

„Būk mano draugas“ vadovės teigimu, gyvūnų prieglauda įsikūrusi tokioje vietoje, kurioje dažnai pučia labai stiprus vėjas.

Stiprūs jo gūsiai ir anksčiau yra pridarę eibių, tačiau šį kartą nukentėjo iki šiol ant vėjo kelio nestovėję ir jo nelaužyti voljerai.

Sukrėsti nelaimės „Būk mano draugas“ darbuotojai ir savanoriai prašo atvykti visus galinčius padėti sutvarkyti audros padarinius. Ypač reikalinga vyriška jėga. Neturinčių laiko prašoma padėti finansiškai.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,