Logo
 Spausdinti šį puslapį

6 dažniausios klaidos, kurios pasitaiko įrenginėjant naujus namus

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay.com nuotr. Asociatyvi Pixabay.com nuotr.

Gerai įrengti interjerą ir padaryti taip, kad jis atrodytų gražus, būtų harmoningas ir praktiškas Jūsų gyvenimui – nėra tokia lengva užduotis, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Net ir tokie dalykai, kaip stalai svetainei ar kilimo dydis gali turėti labai didelę įtaką tam, kaip atrodys namai ir kaip derės visas interjeras. Šiame straipsnyje apžvelgsime net 6 dažniausiai žmonių daromas klaidas, kurios nutinka tuomet, kai patys nusprendžiame įrengti naujų namų interjerą. Jas išdėstome ne pagal kažkokį konkretų eiliškumą, o atsitiktinai.

 

Prastas arba jokio biudžeto planavimo

Kai planuojate įrengti namus, taip pat atidžiai turite planuoti ir savo biudžetą bei išlaidas. Jeigu norite aukščiausios kokybės medžiagų ir apdailos, turite turėti ir finansines galimybes tam poreikiui patenkinti.

Jeigu prastai planuosite biudžetą, susidursite su situacijomis, kada finansiškai bus per sunku išlaikyti vientisą stilių arba reikės labai plačiai atverti piniginę tam, kad galutinis rezultatas tenkintų. Daug kam pasitaiko ir tokių situacijų, kada kažkokiam akcentui ar detalei išleidžiama labai daug, tačiau nebelieka lėšų svarbiausioms projekto dalims.

Ekspertai pataria susidaryti „norų sąrašą“, kuriame būtų surašyta viskas, ką norite turėti savo namuose. Galbūt ne visi dalykai jame turi būti ranka pasiekiami, bet bent jau atskaitos tašką turėsite. Pagal šį sąrašą galima pradėti planavimus ir skaičiavimus.

 

Kambariai be pagrindinio akcento

Pagrindinis akcentas yra itin anglakalbių interjero dekoratorių mėgstamas terminas ir išsireiškimas – focal point. Beveik visi teigia, kad kiekvienas gerai įrengtas kambarys turi turėti tokį akcentą. Jis pritraukia žvilgsnius ir iš karto apibūdina patį kambarį. Tai gali būti architektūriniai elementai, tokie kaip židinys ar didelis langas. Jeigu architektūrinių elementų nėra, reikia tokį įrengti patiems. Tai gali būti baldas (lova, sofa, fotelis) arba paveikslas, kitas svarbus daiktas.

 

Požiūris, kad viskas turi būti pagal vadovėlį

Estetika, harmonija ir sinergija – tai, ko siekia kone kiekvienas interjero dizaineris ir dekoratorius. Tačiau tam, kad būtų įmanoma tai pasiekti, nereikia, kad kiekviena spalva ir tekstūra būtų vienoda. Tiesą pasakius, pernelyg daug vienodų akcentų gali labai varginti arba net sukurti klaikų, gąsdinantį įspūdį. Priešingai, jeigu maišote spalvas ir gerai suderinate raštus, kambarys ir patalpa atrodo gyvesnė bei jaukesnė.

Jūsų namai turėtų būti tokie pat išskirtiniai ir unikalūs, kaip ir Jūs patys. Atidžiai rinkitės svarbius interjero elementus, kad atspindėtumėte geriausias savybes. Nors atrodo, kad paprasčiausia būtų surasti ką nors gražaus kataloge ar Pinterest platformoje, tačiau taip gausite galimai gerai estetiškai derintį kambarį/patalpą, kuri bus be dvasios ir unikalumo. Dėl to neskubėkite ir leiskite sau turėti erdvės eksperimentavimui.

 

Netinkamo dydžio baldai

Visi žinome, kad baldų dydis yra svarbus patalpos išvaizdai ir pačiai jos atmosferai. Jeigu pasirinkote tinkamo dydžio baldus, tai pagerina tai, kaip kambarys žiūrisi, kad jokia detalė nekristų į akis dėl to, kad netinka.

Proporcingumas yra labai sudėtingas dizaino planavimo elementas. Geriausias būdas rasti geriausią sprendimą – modeliuoti viską skaitmeninėje erdvėje arba bandyti su skirtingais variantais, kol rasite geriausią (nors pastarasis būdas ir reikalaus daug pastangų). Kiekvieno įsivaizdavimas čia yra skirtingas, tačiau idealios erdvės dažniausiai turi daug skirtingų: dydžių, formų, aukščių ir proporcijų. Kaip pavyzdį galima išskirti ir svetainės komplektų proporcingumą. Pavyzdžiui itin aukštos kėdės šalia žemo TV staliuko atrodys keistokai.

Jeigu Jus domina galimybė patogiai išsirinkti aukštos kokybės svetainės komplektus – užeikite pas mus!

 

Tik vienas šviesos šaltinis kambaryje

Būkite tikri, kad bet kurioje patalpoje, kur bus žmonių, pakaktų tiek natūralaus, tiek dirbtinio apšvietimo. Šis akcentas yra labiausiai pastebimas skirtumas tarp to, kaip interjerą ruošia profesionalai ir, kaip viską planuoja naujokai/mėgėjai.

Statytojai ne visada paruošia tokius sprendimus, kurie tinka komfortiškam gyvenimui ir dėl to reikia pagalvoti apie apšvietimą papildomai, kad išvengtumėte tokių vietų, kuriose būtų tamsu, nuolatinė prieblanda.

Ekspertai pataria kiekvienoje patalpoje apšvietimą sudėti iš trijų dalių (be natūralios šviesos, patenkančios per langus ar liukus). Kambaryje turėtų būti foninis, funkcinis ir akcentiniai apšvietimo šaltiniai. Pasirinkdami skirtingų tipų, pvz., stalinius, lubinius ir sieninius šviestuvus, galite tai pasiekti kiekviename kambaryje.

 

Dažų spalvas renkatės prieš pasirinkdami baldus ir medžiagas

Medžiagas ir baldus reikėtų pasirinkti prieš nusprendžiant dažyti sienas kokia nors spalva. Tačiau dekoruojant viską prieš pasirinkus konkrečius baldus galite gauti tokį rezultatą, kur niekas tarpusavyje nedera. Kadangi sienas galima nudažyti tūkstančiais skirtingų atspalvių, o Jums patiksiančių baldų komplektų, geriausiu atveju yra kelios dešimtys, nuo ko pradėti – aišku!

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,