Logo
 Spausdinti šį puslapį

Užsienio turistus domina ir stebina kaimo gyvenimas

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Kaimo gyvenimas žavi užsienio turistus. L. Savickaitės nuotr. Kaimo gyvenimas žavi užsienio turistus. L. Savickaitės nuotr.

Šiais metais Klaipėdos laukia rekordinis kruizinių laivų skaičius – į uostamiestį turėtų atplaukti 65. Dalis atvykusių turistų plūsteli ir į Klaipėdos rajoną. Planuojama, kad šį sezoną rajone apsilankys apie 2 tūkstančiai turistų iš kruizinių laivų.

 

Pasak Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro vadovės Daivos Buivydienės, didesnė dalis kruiziniais laivais atvykusių turistų renkasi ekskursijas Kuršių Nerijoje, Palangoje, Klaipėdos senamiestyje, kita jų dalis – net neišlipa iš laivų.

Ji nurodė, kad turistams Klaipėdos rajone siūloma kelionių agentūros „Klaipėdos Mėja“ organizuojama ekskursija.

„Turistai važiuoja į Gargždų krašto muziejų, kur jiems pristatoma Laisvės kovų ir tremties istorijos muziejaus dalinė ekspozicija, svečiai klausosi tremtinių choro dainų. Vėliau važiuoja į Lapius, lankosi Deivido Holliday sodyboje“, – teigė D. Buivydienė.

Buvusio britų karo atašė Vilniuje D. Holliday  žmona Miglė Holliday pasakojo, kad į Lapius atvykusiems turistams labiausiai patinka tai, kad čia jie gali pamatyti, ko kitur nepamatysi. Į kaimą kviesti turistus sugalvojo D. Holliday. Tiesa, iš pradžių teko visus įtikinti, kad Lapiuose verta kažką rodyti, nes aplink nėra jokių įspūdingų architektūrinių statinių ar objektų.

„Paprastai turistams rodomos įvairios bažnyčios, gražesnės vietos, o čia jie pamato gyvenimą iš arčiau. Jie ne kartą yra sakę, kad matė pakankamai bažnyčių ir pilių, o čia – kas kita. Turistai pamato ne miestą, o kaimą, gamtą, juos domina Deivido biografija, kaip jis įsikūrė lietuviškame kaime. Atvykusieji susitinka su žmonėmis, domisi, kur gyventojai dirba ir panašiai. Be to, vasarą aplink labai gražu. Kaimynai turi arklį, karvę. Toks gyvenimas turistams atrodo netradicinis“, – aiškino M. Holliday.

Turizmo informacijos centro direktorė D. Buivydienė sakė, kad ateityje turistams ketinama pasiūlyti dar vieną maršrutą Klaipėdos rajone.

„Klaipėdos Mėjai“ mes pristatėme naujieną, kad turime paruošę 4 valandų edukacinę programą Drevernoje „Žuvies kelias“. Jos metu pristatomas vietos folkloras, J. Gižo etnografinės sodybos ekspozicija, vaišinama žuviene, galima aplankyti žvejus, kurie augina žuvis uždarose recirkuliacinėse sistemose ir t.t.“, – kalbėjo D. Buivydienė.

 

Liepos Savickaitės ir Gargždų krašto muziejaus nuotraukos:

 

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,