Logo
 Spausdinti šį puslapį

Etninei kultūrai puoselėti – daugiau lėšų: jau priimamos paraiškos

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos r. sav. nuotr. Klaipėdos r. sav. nuotr.

Etninės kultūros savitumui išsaugoti Klaipėdos rajone bus skiriama daugiau dėmesio – tam skirtos lėšos auga daugiau nei du kartus. Turintys idėjų, kaip prisidėti prie etninės kultūros puoselėjimo ir plėtros, jau gali teikti projektų paraiškas dėl dalinio Savivaldybės finansavimo.

 

Etninės kultūros iniciatyvos Klaipėdos rajone tradiciškai finansuojamos skelbiant etninės kultūros plėtros ir puoselėjimo projektų finansavimo konkursus. Be to, praėjusių metų pabaigoje pirmą kartą patvirtintas ir Klaipėdos rajono savivaldybės etninės kultūros plėtros priemonių rėmimo tvarkos aprašas su priemonių planu 2022–2023 m., pagal kurį šiemet paskirstyti 9 tūkst. eurų.

„Džiugu, kad šiais metais finansavimas Etninės kultūros plėtros programos įgyvendinimui auga. Praėjusiais metais projektinėms veikloms buvo numatyta 15 tūkst. eurų, o šiemet – net 30 tūkst. eurų. Be abejonių, tai leis Klaipėdos rajone įgyvendinti dar daugiau gražių idėjų bei darbų. Ir praėjusiais metais džiugino ne vienas unikalus projektas. Pavyzdžiui, išleisti įrašai šišioniškių tarme, buvo kurtos edukacijos, organizuotos etnokultūrinės popietės, viktorinos ir pan.“ – vardija Klaipėdos rajono mero pavaduotoja Ligita Liutikienė.

Finansavimas skiriamas etninės kultūros plėtros projektams, padedantiems stiprinti Klaipėdos rajono išskirtinį identitetą, kaip rajono, jungiančio dalį Žemaitijos ir Mažosios Lietuvos etnografinių regionų, puoselėti etninės kultūros gyvosios tradicijos tęstinumą ir sklaidą.

„Mūsų tautosaka, dainos, žaidimai, šventės, kulinarinis paveldas, simbolika ir daugybė kitų mus supančių etninės kultūros elementų yra neįkainojami ir unikalūs, dovanojantys galimybę pažvelgti į mūsų protėvių kasdienybę, tuo pačiu – ir pažinti save. Puoselėdami etninę kultūrą prisidedame prie mūsų krašto identiteto, papročių ir tradicijų išsaugojimo. Tai ypač svarbus šiais technologijų ir nuolatinio skubėjimo laikais“, – įsitikinusi vicemerė Ligita Liutikienė.

Projektų paraiškas gali teikti Klaipėdos rajono savivaldybės teritorijoje veikiantys viešieji juridiniai asmenys (įstaigos ir organizacijos), asociacijos, laisvieji mokytojai, tautodailininkai ir amatininkai, vykdantys etninės kultūros veiklą (ne daugiau kaip 1 projekto paraiška nuo pareiškėjo).

Finansavimo nuostatus, paraiškos ir ataskaitos formas rasite Savivaldybės interneto svetainėje www.klaipedos-r.lt, skiltyje „Kultūra“, „Etninė kultūra“ ČIA.

Projektų paraiškos priimamos iki š. m. kovo 17 d. 17 val. (imtinai). Paraiška su priedais pateikiama viename užklijuotame voke adresu Klaipėdos g. 2, LT-96130 Gargždai. Ant voko turi būti nurodyta pareiškėjo pavadinimas ir adresas, žyma „Etninės kultūros puoselėjimo ir plėtros Klaipėdos rajone projektų vertinimo komisijai“. Adresatas – Kultūros, sveikatos ir socialinės politikos skyrius. Paraiškos taip pat gali būti teikiamos per Savivaldybės elektroninių paslaugų valdymo sistemą, pateikiant elektroninę priemonės paraišką „Word“ formatu, o priedus PDF formatu (pasirašytus elektroniniu parašu).

Kilus klausimų, kviečiame susisiekti su Kultūros, sveikatos ir socialinės politikos skyriaus vyr. specialiste Jūrate Dobrovolskiene, tel. +370 606 97 344, el. p. .

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,